Kim Kardashian WestFoto: Reuters/Scanpix
Inimesed
16. september 2020, 12:09

Kim Kardashian ja teised staarid alustasid Facebooki ja Instagrami vastu boikotti

Kim Kardashian West, Leonardo DiCaprio, Katy Perry ja rida teisi USA kuulsusi on kuulutanud, et külmutavad 24 tunniks oma ühismeediakontod, protestimaks neil platvormidel lubatud vihaõhutamise, propaganda ja väärinfo vastu.

"Sotsiaalmeedias jagatud väärinfol on tõsised tagajärjed meie valimistele ning see õõnestab meie demokraatiat," kirjutas 188,8 miljoni Instagrami-fänniga Kim Kardashian teisipäeval oma avalduses. Kodanikuõiguste aktivistide algatatud kampaania kannab nime #StopHateforProfit ehk "lõpp vihkamisele kasumi nimel".

Boikotis osalevad ka näiteks näitlejanna Jennifer Lawrence ja "Borati" koomik Sacha Baron Cohen. Viimane on varem öelnud: "Facebook oleks lubanud Hitleril juudivastaseid poliitreklaame avaldada." Äsja emaks saanud poptäht Katy Perry kirjutas Instagramis: "Ma ei saa jõude istuda, kui need platvormid pigistavad viha õhutavat infot levitavate rühmituste ja postituste suhtes silmad kinni."

Boikotiga on ühinenud ka näitleja Ashton Kutcher. "Need instrumendid pole ehitatud viha ja vägivalla levitamiseks," kirjutab ta.