Sander RebaneFoto: Martin Ahven
Inimesed
15. september 2020, 11:49

SEPTEMBRIS EI JOO! Eestkõneleja Sander Rebane: leidsin napsitamisele teised alternatiivid

Sel kuul algas taas kampaania „Septembris ei joo“, mille eestkõnelejaks on tänavu näitleja Sander Rebane. „Mul pole kunagi otseselt suurt alkoholiprobleemi olnud. Ma pole ideaalne maskott, aga olen võib-olla selles mõttes hea maskott, et mul on teised alternatiivid,“ ütleb ta.

„Mina olen igasugused tegevused peamiselt sportlikeks tegevusteks muutnud,“ avaldab Sander Raadio 2 hommikuprogrammis, millega ta oma aega napsitamise asemel sisustab.

„Olen igasuguseid asju proovinud, aga mul pole alkoholiga kunagi nii hullu suhet olnud, et olen pidanud sellest täiesti hoiduma. Kuid olen seda katsetanud ja teinud nii, et pole pool aastat üldse alkoholi tarvitanud,“ sõnab Rebane.

Sander selgitab, et alkoholi mitte tarbides tekib inimestel rohkem energiat ja nad magavad paremini. „Minul seda probleemi pole olnud, aga paljudel inimestel kaovad ka lisakilod,“ lisab ta.

Paljud tarbivad alkoholi ka selleks, et olla jutukamad ja julgemad, kuid Rebase sõnul ei ole see mõistlik. „Me arvame, et meil on vaja stiimulit selleks, et olla vabam ja julgem, aga tegelikult võiks selle leida ka ilma stiimulita.“