Sussexi hertsog prints HarryFoto: Reuters/Scanpix
Inimesed
15. september 2020, 08:00

PRINTS HARRY 36: miks on tänavune sünnipäev valusalt eriline?

Täna täitub Briti troonipärija prints Charlesi nooremal pojal Harryl 36 eluaastat. Tegu pole küll juubeliga, kuid eriline on see verstapost ometi - kurval põhjusel, täheldab Yahoo! Life.

Nimelt on prints Harry nüüd sama vana kui tema ema Diana oma surmahetkel. Südamete printsessiks kutsutud Diana oli Pariisis saatuslikku autoõnnetusse sattudes 36aastane - sünnipäeva oli ta tähistanud 1. juulil 1997, traagiline surm saabus 31. augustil. 

Väike prints Harry koos emaga 1988. aastal. Foto: Reuters/Scanpix

Harry oli emast ilma jäädes 12aastane. 2017. aastal tunnistas prints ajalehele Daily Telegraph, et leinamise asemel oli ta kogu hingevalu pikkadeks aastateks endas hoidnud - ning see laastas tema hinge. "Keeldusin emast mõtlemast, sest mis kasu sellest oleks olnud?" meenutas ta oma mõttekäiku.

"Sellel olid rasked tagajärjed mitte üksnes mu eraelule, vaid ka tööle," tõdes Harry. Printsi valdasid ärevus- ja agressiivsushood. Vanem vend William soovitas tal abi otsida, kuid Harry tõrkus vastu ja pühendus elupõletamisele. Oma vaimse tervisega hakkas ta tegelema alles 16 aastat pärast ema surma. Mitu aastat käis Harry psühhoterapeudi juures. Talle sobis just oma murede rääkimine võhivõõrale inimesele, mitte pereliikmele. "Nõustajatega on väga hea rääkida, sest ta ei tunne neid. Istud diivanile ja valad lihtsalt kõik välja."

Tänavusel Diana surma-aastapäeval istutasid prints ja tema abikaasa Meghan koos Los Angelese lasteaialastega meelespäid - Diana lemmiklilli.