Liis LemsaluFoto: Tiina Kõrtsini
Inimesed
14. september 2020, 11:54

Liis Lemsalu meenutas Eestisse kolimist: must oli hingevärv. Ma olin väga kurb ikka! (1)

"Ma pidin alati olema natuke vähem laps, kui ma tegelikult olin," tõdes laulja Liis Lemsalu, kes külastas koos isa Marek Lemsaluga Vikerraadio saadet "Käbi ei kuku...".

Liis rääkis, et lasteaias käis ta Saksamaal, koolis aga Norras – seda kõike tänu isa Marek Lemsalu jalgpalluri karjäärile. Uus elukoht tähendas aga ka uute olude ja inimestega kohanemist, mis aeg-ajalt raskeks osutus.

"Suur inimene üritab ka lapse tasemele tulla ja mängida mis iganes mängu me siis mängisime, aga see ei ole päris see. Ma pidin alati olema natuke vähem laps, kui ma tegelikult olin," tunnistas Liis, et lasteaias ei tahtnud ta üldse käia, läks sinna alati nutuse näoga ning alatasa oli tema mängukaaslasteks hoopiski vanemad inimesed. 

Muusik üritas alati olla tubli ja pahandusi mitte teha, sest sai aru, et isal on suured plaanid käsil. "Tuleb toetada ja mitte kurta või vinguda," ütles Liis.

"Põhimõtteliselt ma alustasin nullist," tõdes laulja, et kolimine Norrast Eestisse oli tema jaoks raske. "Pidin olema samal tasemel nagu Eesti koolilaps, kes oli seitse aastat järjest Eesti koolis käinud."

Tekkinud olukorra tõttu hakkas Liis musta värvi riideid kandma. Tema jaoks oli see eneseväljendusperiood, kus must oli hingevärv. "Ma olin väga kurb ikka," ütles Liis.

Isa Mareku arvates oli tegemist stiiliga, mida kõik jälgisid. "Ma ei näinud seda hingelist musta masendust, sest ta oli nii tark ja väljendas ennast niimoodi, et mina väga aru ei saanud," tõdes ta.

Peagi läks olukord aga paremaks. "Kui see kriisiperiood – ütleme aasta, poolteist – üle sai, kui juba sõbrad tulid ja ta WAF-i laulma läks, siis hakkas asi üle minema ja siis oli ka mul tütre jaoks rohkem aega," meenutas Marek.

Kuula täispikka intervjuud videost.