TerminaatorFoto: Teet Malsroos
Saund
15. september 2020, 08:45

Terminaator ja Shanon lahkusid esinemiselt, kuna raha ei makstud! Peokorraldaja: hindasime olukorda üle, tahtsime teha hea peo ja natuke ise teenida (4)

Laupäeva õhtul pidanuks ansamblid Shanon ja Terminaator esinema Kohilas sügispeol, et suvi väärikalt ära saata. Selgub aga, et nii inimestel kui ka bändidel tõmmati nahk üle kõrvade. 

"Kui teile pakub koostööd isik, kelle nimi on Ingrid Kannel, siis mõelge enne mitu korda, kas sellist jama ikka on vaja. Eile oleks justkui 90-dad tagasi tulnud... Ingrid Kannel on patoloogiline valetaja ja petis! Terminaator ja ka Shanon vabandavad ärajäänud kontserdi pärast. Katsume tulevikus teha kontsertkorraldajatele põhjalikuma taustauuringu," kirjutas Terminaatori solist Jaagup Kreem Instagramis jagatud video juures. Videos rääkis ürituse korraldaja, et bändid on juba lahkunud ja neil on plaanis üritus mõnel muul päeval korraldada. "Kõik, mida ta lavalt rääkis, on vale!" lisas Jaagup. Praeguseks on postitus kadunud. 

Jaagup räägib Kroonikale, et hakkas paari nädala eest saama signaale, et selle naisega on ka varem probleeme olnud ning teda ei saa usaldada, kuna ta jääb tihtilugu võlgu.

Päev enne kontserti oleks bändid pidanud esinemistasu saama, kuid seda ei olnud makstud. Kreem pani kohapeal Kanguri ultimaatumi ette - 15 minuti pärast olgu raha olemas või nad sõidavad koju tagasi. Shanonile midagi maksti, kuid Terminaatorile mitte ja bändid lahkusid. "Tahtsime väga mängida, aga selliste inimestega ei saa koostööd teha," ütleb Jaagup Kroonikale. 

Korraldaja vabandas peo ärajäämise pärast ka ürituse Facebooki lehel. "Väga vabandan, et pidu ära jäi ja pidite pettuma. Soovisime teha head pidu, kuid ei saanud hakkama. Tagastame raha teile esmaspäeval ja teisipäeval," lubatakse postituses. "Palume väga vabandust ja loodame, et saame selle kunagi heastada."

Õhtuleht uurib korraldajalt, et mis siis tegelikult juhtus? Esimesele pärimisele vastas naine: "Ma olen meeleheite äärel. Ma ei suuda hetkel vastata. Kas mõne aja pärast võiks?" Veidi hiljem: "Olen nii maatasa tambitud, et ma ei suuda, aga võtan kokku ja vastan."

"Hindasime olukorda üle. Tahtsime teha ühe hea peo ja natuke ise teenida, et omi vanu asju maksta, mis tekkisid meile juba ammu," selgitab Ingrid.

Korraldaja sõnul said nad eelmüügist oodatust vähem raha ja tasumine bändidele jäi viimasele tunnile. "Lubasime Shanonile pool päeval ära maksta, ülejäänu pidime enne esinemist maksma," seletab ta. 

"Kandsime neile õhtul üle 600 eurot ja läksin viima viimast 500 eurot sularahas, kuid selgus, et nad olid juba lahkunud," tunnistab ta. "See on nii valus. Me ise ei pidanud küll kokkuleppest kinni, kuna ei saanud nii ruttu [raha], kuid see, et nad ikkagi võtsid raha ja läksid minema, jättes meid olukorda, kus me ei saanud inimestele tagasi maksta, on väga haigettegev."

Ingrid lootis, et Shanon tagastab neile ette makstud raha. "Nende lepingus on öeldud, et kui esinemist ei toimu, on ikkagi vaja maksta. Aga nad ju tegelikult nägid, et ma väga püüdsin ja palusin neid, et nad ei läheks ära. Inimesed ootasid."

Mis laupäeval juhtus?

"Laupäev algas natuke murettekitavalt, sest meil ei olnud raha koos. Pidime saama vajadusel ka mujalt veel. Paar kohta, kust oleks saanud, hüppasid alt," meenutab korraldaja. "Aga Shanoniga pidasime läbirääkimisi ja nad olid ikkagi tulemas. Kandsime neile pool raha ära ja pool pidid saama enne esinemist."

Korraldaja sõnul sai saatuslikuks ebaõnn ja ajapuudus. "Terminaatoriga jäi kokkulepe, et kella neljaks tasume, aga Shanoni rahadega läks nii palju aega ja kell jooksis. Sättisime samal ajal asju üles. See, kust me Terminaatori jaoks raha pidime saama, hüppas alt. Me ei jõudnud Terminaatorile maksma hakatagi, sest nad jõudsid ära minna." 

Tegemist polnud odava üritusega. Täispilet maksis 15 eurot, sooduspilet 12 eurot (kohapeal 22 ja 18 eurot). Kui vähe siis pileteid osteti, et rahadega välja ei tuldud? "Ma isegi ei tea praegu, hakkan mingi aeg seda kokku lööma, aga olen nii murtud, et ei jõua seistagi, rääkimata muust. See on löök tervele mu perele. Väljapääsu otsimine on täiesti kohutav," ahastab naine. "Tahtsime teha hea peo. Õnnestumise korral oleks olnud ilus lõpp suvele."

Raha pole saanud ka Raplamaalt pärit noortebänd Arcane. "Sel ajal, kui oleks pidanud noortele maksma, sahmisime Shanoniga. Ma ei jõudnud neile siis ligilähedalegi, nii, et neile jäi selle kiirustamise tõttu maksmata. Ent võtan ka neist kellegagi ühendust. Üks neist on mu kunagine trennipoiss ja kogu aeg mul abis, nii et nemad saavad loomulikult selle raha kätte," lubab Ingrid.

Sotsiaalmeediapostituses lubati, et külastajatele tagastatakse piletiraha esmaspäeval ja teisipäeval. Küll aga on asi Ingridi sõnul keerulisem. "Osad inimesed on raha tagasi saanud, aga neid on vähe veel. Kuna Shanoni käest me raha tagasi ei saa, siis peame leidma selle kuskilt mujalt."