ReketFoto: Pressimaterjal
Üritused
11. september 2020, 14:26

KAKS ÜHES: Reket tähistab kontserdiõhtul tagantjärele sünnipäeva

11. septembril toimub Tallinnas Fotografiskas Reketi soolokontsert „Retrospektiiv 35“, kus ta teeb tagasivaate kahekümnele tegutsemisaastale lavalaudadel. Algselt kevadel toimuma pidanud kontsertõhtul tähistab reket tagantjärele ka enda 35. sünnipäeva ning pidupäevale kohaselt on õhtult oodata üllatusi.

“Tore on korraks paus võtta ja tagasi vaadata kogu oma ajaloo ja diskograafia peale ning võtta kokku oma sooloalbumid,” räägib Reket, kodanikunimega Tom-Olaf Urb, kelle esimene ülesastumine mikrofoni taga jääb aastasse 2001. Muusik tunnistab, et kahekümnele aastale tagasi vaadates ei osanud ta toona unistada sellest, kuhu täna jõudnud on. “Lihtsalt meeldis muusikat teha ja laule kirjutada. Olen kuulajatele väga tänulik, et saan tänaseni teha seda, mida armastan.”

Algselt kevade hakul aset leidma pidanud kontsert toimub pea pool aastat hiljem ning muusiku sõnul andis see võimaluse otsida varasalvest üles laule ja biite, mida polnud aastaid kuulanud. “Kõige kaugem punkt tänasel kontserdil jääb kaheteistkümne aasta tagusesse aega ning lõviosa kava mahub viimase viie aasta sisse,” heidab Reket eelolevalt õhtult saladuseloori. “Ma ütleks nii, et isegi viis aastat “vanad” laulud võivad mingis kontekstis iganenuna kõlada ning loodetavasti suudan õhtu jooksul taasluua nostalgilisi emotsioone.”

Reket on välja andnud välja viis sooloalbumit ja teinud koostööd paljude nimekate hiphop- ja popmuusikutega, teiste seas Nublu, Genka, Liis Lemsalu, Tommyboy ja Avoid Dave’iga. Samuti on ta figureerinud korduvalt Eesti Muusikaauhindadel.

Kontsertõhtu „Retrospektiiv 35“ toimub 11. septembril kell 21 Tallinnas Fotografiskas.