PluutoFoto: Pressimaterjal
Saund
11. september 2020, 13:15

KUULA | Kuidas meeldib? Pluuto avaldas debüütalbumi

Pluuto avaldas esimese albumi „Päripäeva“, millelt leiab 12 laulu. 17aastase muusiku plaadil teevad kaasa suvehiti „niiea“ autor villemdrillem, uus eksootiline naisartist heleza, eelmise aasta R2 aastalaulul kaheksanda koha saanud kaw ja täiesti uus nimi muusikamaastikul margiiela.

Pluuto avaldas albumi Wavy Music Entertainmenti plaadifirma alt, mille üks kaasloojaist on ta ise ja mis teeb noormehest praegu Eesti noorima plaadifirmaomaniku. 

Pluuto, kodanikunimega Henry Orlov, töötas „Päripäeva“ kallal ligi aasta. Kuigi esialgne idee oli teha EP, siis mõte muutus ruttu, sest mõne kuuga oli kogunenud ports demosid, mida ei tahetud välja jätta.

„Mul on tõsiselt hea meel jagada fännidega esimest päris albumit, seal sees on mitmeid sadu töötunde tervelt meie tiimilt, tänan neist igaüht, ilma nendeta poleks see album kunagi valmis saanud,“ kommenteeris Pluuto. „Suurim tänu läheb Karl Killingule, kes produtseeris albumilt koguni üksteist laulu.“ 

Pluuto tunnistab, et loorberitele puhkama ta ei jää: „Vastab tõele, et süües kasvab isu. Töötan juba uue materjali kallal ja on võimalik, et ka albumilt välja jäänud materjal näeb ilmavalgust uuel aastal, kus on oma osalus ka teistel headel sõpradel.“

Kuula uut albumit SIIT.