Karmen PedaruFoto: Robin Roots
Inimesed
10. september 2020, 12:26

Tippmodell Karmen Pedaru: pole enam mõeldav, et haigena lavale lähed (1)

"Põhimõtteliselt praegu tööd on, lihtsalt oleneb klientidest, maadest ja nende võimalustest," räägib saates "Ringvaade" Karmen Pedaru koroonaviiruse mõjudest modellimaailmas.

Pedaru lisab, et kuigi tööd on varasemast veidi vähem, on ikkagi viimasel ajal päris kiire olnud. "Kolm päeva tagasi tulin Prantsusmaalt, homme pean Rooma minema, kus olen paar päeva ja siis lähen edasi."

Modell tõdeb, et on pideva reisimise tõttu pidanud tänaseks juba viis korda pidanud koroonaviiruse testi tegema. "Välismaal tehakse testi näpuotsast võetud verest, aga Eestis võetakse ninast." Karmen mainib, et kui varasemalt on ta käinud ka haigena laval, siis praegusel hetkel pole see enam mõeldav. "Isegi kui ma tunneksin end natuke haigena, siis austusest teiste inimeste vastu jään koju."

"Minu prioriteedid on koroonaviiruse tõttu väga nihkunud, olen rohkem kodusem olnud ja Eesti aega veetnud," ütleb Pedaru. "Mul on tekkinud ka uued hobid: olen hakanud kokkama ja õppisin isegi ahju kasutamise ära, mis on minu jaoks suur asi. Lisaks otsustasin lõpuks juhiload ära teha."

Kuigi varasemalt kasutati põhiliselt nooremaid modelle, siis nüüd on Karmen Pedaru sõnul turg veidi muutunud. "Kasutatakse ka vanemaid modelle, on isegi 50aastaseid. See ei ole üldse enam nii ja hetkel on täiesti teine suhtumine," sõnab ta ja lisab, et tänaseks on juurde tulnud ka volüümikamaid modelle.