Väelaulude õhtu Hopneri majas Tom Valsbergi ja Jane Kruusiga.Foto: Arno Saar
Galeriid
10. september 2020, 11:58

GALERII | Väelaulik Tom Valsberg viis kitsasse ruumi surutud inimesed ekstaasi

Igal kolmapäeval toimub Müürivahe tänaval asuvas Namastes väelaulude õhtu. Esinejateks Tom Valsberg ja Jane Kruus. "Väelauludeks nimetatakse erinevaid laule, mis tõstavad meie teadlikkust ja ühendavad meid selliste energiatega nagu rõõm, tõde, armastus, vägi, maaema, taevaisa, rahu jne," selgitab Tom Valsberg kodulehel.

"Väelaule on traditsiooniliselt kasutatud töölauludena energia tõstmiseks, tseremoniaalsete lauludena hingerännakutel ja põlisrahvaste tseremooniatel, rahvalauludena kogukondlikel kogunemistel energia ühendamiseks, erinevate kultuuride kooslaulmise ringides. Hinduistliku bhakti jooga praktikana läbi erinevate jumalike kvaliteetide ülistamise," kirjutab Tom.

Miks me usume, et lauldes selliseid laule saame me muuta oma teadvust ja sisetunnet? "Esiteks seepärast, et me kogeme seda peaaegu iga päev, ja teiseks seepärast, et elementaarne energia külgetõmbeseadus ütleb, et see millele me tähelepanu suuname, see, millest räägime, see, mida laulame –kõik see hakkab meie sees elavnema ja suurenema," tõdeb Tom.

Vaata galeriist meeleolukat õhtut.