Kevin SpaceyFoto: Reuters/Scanpix
Inimesed
10. september 2020, 10:59

Kaks teismelist ahistamisohvrit kaebasid Kevin Spacey kohtusse

"Kaardimaja" täht Kevin Spacey seisab silmitsi kahe uue kohtuasjaga. Mõlema puhul oli väidetav ohver vaid 14aastane, kui täismehest näitleja neid ahistas.

Esimene hageja on Anthony Rapp (48), kes enda sõnul langes Spacey lähenemiskatsete ohvriks Kevini enda kodus peetud peol. "Ta osutas 14aastasele hagejale soovimatuid lähenemiskatseid ning krabas toona alaealisel Anthony Rappil tuharatest, tõstis ta voodisse ja heitis hageja keha peale."

Rapp kirjeldas teismeea üleelamisi esmakordselt kolm aastat tagasi ning tema pihtimus vallandas uute süüdistuste laine - mitmed mehed kinnitasid, et Spacey oli neidki ahistanud. Skandaali peale sai Kevin "Kaardimajast" sule sappa.

 
 
 
View this post on Instagram

Who’s that??? First day at #DestinationStarTrek in Birmingham. Thanks to @destinationstartrek for bringing me over!

A post shared by Anthony Rapp (@albinokid1026) on

Nüüd otsustas Rapp Spaceylt kohtu kaudu hüvitist nõuda. Rappi sõnul tekitas ahistamine talle sügavaid üleelamisi ja vallandas depressiooni, mille tagajärjel ta pole saanud oma töökohuseid täita.

"Kaardimaja" tähe advokaat pole praeguseks ajakirja People kommentaaripalvele vastanud, kuid Spacey on varem öelnud, et ei mäleta väidetavat vahejuhtumit.

Teinegi mees, keda kohtudokumentides nimetatakse vaid C. D-ks, väidab, et langes samuti 1980ndail ja 14aastasena Spacey lähenemiskatse ohvriks. Tema sõnul üritas näitleja temaga anaalsesse vahekorda astuda. Mõlemad mehed nõuavad üleelamiste eest hüvitist, mille summa pole avalikkusele teada. Mullu suvel loobus Massachusettsi prokuratuur sarnasest süüdistusest filmi- ja teletähe vastu, kui väidetav ohver - nooruk, kelle Spacey oli väidetavalt baaris purju jootnud ja hakanud teda seejärel käperdama - keeldus kohtu ees tunnistusi andmast.