Kaja PizzaFoto: Toidutare
Toiduuudised
9. september 2020, 19:18

PALJU PITSAÕNNE! Itaallased valisid Eesti pitseeria Euroopa 50 parima sekka

Kaja Pizza Köök Tallinnas pole asjata väga hea kuulsus kui piirkonna kõige parem pitsaköök. Nüüd on seda märganud ka selle roa sünnimaa ehk Itaalia gastronoomid, kes valisid pitseeria Euroopa parima 50 sekka – täpsemalt küll 50.

Omalaadsete seas kõige prestiižikam veebigiid 50toppizza.it reastas Euroopa parimad pitsakohad väljaspool Itaaliat. Esikoht läks teist aastat järjest Londonisse, 50 Kalò di Ciro Salvo Pizzeriale.

Edetabelis on kõige rohkem pitseeriaid Inglismaalt – seitse. Prantsusmaa järgneb kuue ja Hispaania viiega. Nendele järgnevad Belgia, Saksamaa ja Venemaa kolme nimetusega. Saksamaa, Rootsi, Šveits, Iirimaa, Poola ja naaberriik Soome omavad igaüks kahte nomineeritud pitsakohta.

Sarnaselt Eestiga on ühe kohaga edetabelisse pääsenud Austria, Holland, Norra, Portugal, Ukraina, Šotimaa, Tšehhi, Serbia, Ungari ja Rumeenia.

Läti ja Leedu pitseeriad esi-viiekümnesse ei jõudnud.

Soomes said märgitud 15. kohaga Pizzeria Luca Helsingis ja 38. kohaga restoran 450°C Turus.

Restorane kontrollimas käinud kuraatorid nentisid kokkuvõtteks, et pitsa kvaliteet on väljaspool Itaaliat järjest parem.

„Me oleme tulnud otse Itaaliast, et pakkuda teile esimest ja ainulaadset Napoli pitsat Eestis,“ kirjutab Kaja Pizza enda filosoofiast oma kodulehel. „Stefano Ferrara Napolist, kelle ahjusid leiab tuntud pitsarestoranidest kõikjalt maailmast, ehitas oma esimese ahju Eestis Kaja Pizza köögis.“

Kaja Pizza köögis on aukohal orgaanilised toiduained. Kõik nende pitsad on tehtud caputo jahust, mis on maailma pitsataignate kullastandard. See on kõige parem jahu, mida pitsataigna jaoks üldse kasutada saab. Nad küpsetavad pitsasid kõrge temperatuuri juures puuküttega ahjus.

„Käsuliini asemel usume meie Kaja Pizza köögis üle kõige katsetamislusti ning kirge. Me tahame luua teie jaoks täiusliku hetke, andes teile edasi oma positiivse energia ning armastuse oma töö vastu.“

Kaja Pizza on jõudnud ka restoranigiidi White Guide soovitatud restoranide hulka.