Andrus Kivirähk ja Mart JuurFoto: Alar Truu
Inimesed
8. september 2020, 21:47

Andrus Kivirähk ja Mart Juur: me pole ammu eetris purjus olnud

Andrus Kivirähk ja Mart Juur on Raadio 2 eetris juba 25 aastat juhtinud saadet "Rahva oma kaitse" ja meenutavad eredamaid hetki. "Me ise ka imestame, kuidas siia jõudnud oleme. Sellist plaani ei olnud," ütleb Mart Juur "Ringvaatele".

"Mulle jäi selline mulje, et sattusime kuidagi juhuste ahela tõttu Raadio 2 eetrisse," ütleb Juur ja lisab, et esialgu pidi see saade kestma vaid ühe suve. "See on selles suhtes tore formaat, et tavaelus me Andrusega nii palju kokku ei saaks, aga see on just hea põhjus tulla kodust välja ja annab nädalasse teatud rütmi. Räägid sõbraga jutud ära ja koju tagasi," tõdeb Juur.

Andrus Kivirähk ütleb, et esialgu nad tegidki just suvel oma saadet. "Suvel töö tegemine on selline õpipoiste värk, härrad ikka suvel puhkavad ja peesitavad," sõnab ta ja lisab, et ajutised asjad jäävadki pahatihti kõige kauem kestma. "Algul  võeti meid ajutistena, nüüd oleme raudvara. Kui Raadio 2 on muidu selline noorteraadio, siis mina olen juba 50aastane, seega noorteraadiost on vähe järel."

Samuti räägib Kivirähk, et juba aastaid ei ole nad "Rahva oma kaitse" eetris purjus olnud. "Võib-olla algusaastatel oli nooruse uljus ja võtsime mingid joogid kaasa, aga nüüd pole küll ammu olnud," ütles Kivirähk ja mainis, et kui nad juba eetris purjus on, siis ikka koos. "Ei ole seda, et Mart oleks kogu aeg täis ja mina olen kaine, nii ei ole."