Martin Järveoja.Foto: Aldo Luud
WRC
8. september 2020, 13:35

Martin Järveoja võttis Rally Estoniaks kuus kilo alla: päris huvitav oli päevas 20 korda kaalu peal käia

Ott Tänaku kaardilugeja Martin Järveoja võttis enne Rally Estoniat alla kuus kilo, et võistlusauto kaal oleks võimalikult lähedal lubatud miinimumile.

Kaardilugeja sõnul on rallide tulemused kinni peamiselt detailides. "Üheks selliseks detailiks on võistlusauto kaal, mis peab ideaalis olema võimalikult lubatud miinimumi lähedal, milleks on koos sõitjatega 1350 kg. Otsustasin juba paar nädalat enne rallit, et võtan selle tarbeks ette kaalulangetuse," kirjutas koos Ott Tänakuga Rally Estonia võitnud Martin Järveoja Topauto blogis.

"Eesmärgiks oli 6 kg enda kehakaalust alla võtta. Judo aegadel oli kaalulangetus enne võistlusi täiesti tavaline praktika, seega oli päris huvitav vanade aegade taustal taaskord selline projekt ette võtta ning päevas vähemalt 20 korda kaalu peal käia. Sain eesmärgi täitmisega kenasti hakkama, küll läbi raskuste, aga sain hakkama." 

Hoolimata asjaolust, et Covid-19 tõttu ei pääsenud kõik soovijad raja äärde, oli Järveoja sõnul inimeste kaasaelamist tunda. Kaardilugeja sõnul oli karmidel koroonareeglitel ka üks positiivne külg.

"Üks väga tervitatav muudatus oli see, et ajakirjanikud ei olnud igal sammul meie privaatsfääris. Ütleme nii, et päris mõnus oli segamatult ainult oma tööle ja tulemusele keskenduda ilma pidevalt oma tundeid lahkamata," nentis ta.

Loe Järveoja rallimõtteid pikemalt siit.