Noortebändi 2020 piilfinalistide valimineFoto: Kaisa Potisep
Saund
8. september 2020, 07:41

GALERII | Žürii selgitas välja tänavused Noortebändi võistluse poolfinalistid

3. septembril valis žürii demolugude hulgast välja tänavused Noortebändi konkursi poolfinalistid. Demovoorust võttis osa ligikaudu 50 kollektiivi, poolfinaali pääses 12 koosseisu.

Noortebändi poolfinaali jõudsid: Sander Ambur Band, ECHOLOVE, Velle, The Crosslegs, Tanel Vaikjärv, УЕ, SK!VE, THE, Avangardium, AROUND THE SUN, Sume Made ja Tiina Tubli.

Noortebändi peakorraldaja Taavi Luik ütles, et võrreldes eelneva aastaga laekus kaks korda rohkem demosid ning esindatud oli nii popp, džäss, rokk, metal, indie kui ka folk. ‘‘Kontrast lugude vahel oli üsna suur, mis näitab, et olenemata turul domineerivatest stiilidest, on artistidel jätkuvalt julgust eksperimenteerida nii uuega kui hoida elus vana.’’

Žüriiliikmed ja raadiohääled Erik Morna ja Robert Kõrvits nentisid, et sel aastal oli nende jaoks palju kuulda souli-segust poppi. Kõrvits ütles, et tema lemmikud olidki just üksikartistid, sest nende looming on julgem. ‘‘Tihtipeale bändi algusfaasis võib-olla ei julge öelda, mis suunas sa tahaksid, et see lugu läheks. Aga kui sa üksi oma magamistoas seda lugu teed, siis sul on julgust rohkem. Sa jagad teistega valmistoodet ja see, kas sa kodus punastad, seda keegi ei näe,’’ rääkis Kõrvits.

Muusik Egert Milder ütles, et tase on sel aastal hea ning et võrreldes eelmiste aastatega on ka demologude salvestused hakanud professionaalsemalt kõlama. ‘‘Panekski südamele seda, et kui ise ei oska, siis laske kellelgi ära mix'ida, see lugu läheb kohe poole paremaks, kui balansid on paigas,’’ jagas Milder nippe neile, kes plaanivad järgmistel aastatel demovooru oma lugusid saata.

Žürii koosseisu kuulusid Vaido Pannel, Erik Morna, Robert Kõrvits, Henrik Ehte, Egert Milder, Kaspar Koppel, Thea Zaitsev, Sten Valdmaa, Jeremia Kangas, Kristen Kütner, Siim Usin, Kaisa Tooming, Kristjan Vardja.

Noortebändi poolfinaalid toimuvad 16. ja 17. oktoobril Tallinnas Kinomajas. Konkursi finaalgala toimub novembri keskel Tallinnas.