Tõnis NiinemetsFoto: Erlend Štaub
Inimesed
7. september 2020, 20:18

Tõnis Niinemets: kui saaks, käiksin hea meelega uuesti gümnaasiumis (1)

Näitleja Tõnis Niinemetsal seostuvad keskkoolis käimisega peamiselt vaid toredad mälestused ning võimaluse korral käiks ta hea meelega gümnaasiumis veel ühe korra.

"Midagi seal gümnaasiumis tänu näiteringi seltskonnale oli. Kui saaks gümnaasiumi kolme aastat uuesti käia, siis ma käiks iga kell. See seltskond, kes seal oli, see sõpruskond ja see, mis võimalused meil seal kõike teha ja toimetada olid – bändi tegime näiteks – see oli selline, mis toitis," meenutas Niinemets R2 uues saates "Röster".

Ta lisas, et gümnaasiumis käies kasvas ka tema enesekindlus, millele aitas kaasa nii näiteringis osalemine kui ka bändi tegemine. "Mina ütlesin kohe ära, et meie bändi eesmärk ei ole kvaliteet, vaid kvantiteet. Meil oli esinemine paigas, meil oli aega teha viis proovi ja meil pidi olema selle ajaga selge kaheksa lugu," kirjeldas Niinemets, kelle kanda oli bändis solisti roll.

Laulda ta tegelikult aga enda sõnul kuigi hästi ei oska. "Nagu on lauluõpetaja Maiken öelnud, et kindlasti saab sinust lauljat vormida, see ei ole võimalik, et ei saa – saab, saab. Seega ma usun, et siin on tegelikult vaja rohkem tööd teha. Iseenesest mul ei ole selle vastu midagi ja mõnes mõttes on see isegi kihvt. Ma ei pelga ega häbene laulda. Ma võin julgelt laulda kuskil etenduses või Eesti Laulu laval. Ma seda ei pelga ja mind ei häiri see, kui läheb mööda – on nii, siis on nii," rääkis Niinemets.