„Ringvaade“ tähistab otse-eetris 2000. saadet!Foto: Tiina Kõrtsini
Galeriid
7. september 2020, 19:03

GALERII | „Ringvaade“ tähistas otse-eetris 2000. saadet! Reikop: ma ei oleks tavaelus kunagi joonud värsket rinnapiima

Eesti Televisiooni üks populaarsemaid saateid „Ringvaade“ jõudis 7. septembril eetrisse järjekorras 2000. saatega. Pidulikul puhul tuli saade tavapärasest teisiti koos stuudiopublikuga.

Esimene „Ringvaade“ läks ETV eetrisse 24. augustil 2009. aastal koos saatejuhtide Marko Reikopi ja Anu Välbaga. 2013. aasta sügisest on „Ringvaadet“ juhtinud tandem Marko Reikop ja Grete Lõbu.

Grete Lõbu on veendunud, et „Ringvaade“ on kõige vaheldusrikkam saade tervel Eesti meediamaastikul. „Näiteks ei oleks ma kunagi katsetanud, kui libe on toiduõli kilel. Selle tegime siiski Anna Levandiga selgeks, kui pidime otse-eetris näitama, mismoodi on õige libedal ajal tänaval kukkuda.“

Marko Reikop lisab: „Mina ei oleks tavaelus kunagi söönud heina, mulda ja täiskasvanuna värsket rinnapiima. Aga nüüd tänu saatele olen, lugematutest muudest asjadest rääkimata.“ Reikop tõstab esile ka saate meeskonda, kus pole kahte ühesuguste oskustega liiget. „Kes teine kui Christel suudaks teha tõsiseid lugusid, mida ainult talle usaldatakse. Või kellel teisel on Heleri heatujulisus ja samastumisvõime. Või mida on vastu panna Jüri Muttika ja Hannes Hermaküla omavahelistele hullumeelsetele võistlustele?“

Esmaspäevane juubelisaade tuli tavapärasest teisiti, sest saatetiimile lisaks oli  saates ka publik, kes pidid küll kõik järgima Covid-19 ettevaatuse reegleid, muuhulgas kandma maske. Küll aga pandi publikule valmis lõbus viktoriin ning oodata sai kuulsaid üllatuskülalisi.

11 eetriaasta jooksul on „Ringvaade“ vahetanud stuudiot ja saanud täiendust suvise lisasaatega „Ringvaade suvel“. Aastatega on argiõhtute telemagasin kasvanud paljude eestlaste oodatud päeva osaks, millega alustatakse teleõhtut. Ainuüksi eelmisel telehooajal (september 2019 kuni mai 2020) jõudis „Ringvaade“ rohkem kui 80% eestlastest televaatajateni. Vähemalt 15 minutit vaatas hooaja jooksul saadet otse või järele 722 000 inimest (Allikas: Kantar Emor, teleauditooriumi mõõdikuuring. Sihtrühm: 4-aastased ja vanemad Eesti elanikud).

„Ringvaate“ põhituumikusse kuuluvad saatejuhid Grete Lõbu ja Marko Reikop, reporterina Jüri Muttika, Christel Karits, Hannes Hermaküla ja Heleri All. Saate vastutav toimetaja on Kai Väärtnõu, toimetajad Teet Teder ja Priit Rajalo. „Ringvaate“ produtsent on Helen Valkna, tegevprodutsent Margit Ossipova.