Kate Garraway ja Derek Draper mullu detsembris. Foto: VIDA PRESS
Inimesed
7. september 2020, 13:29

ŠOKEERIV: Briti teletähe mees on koroonatõve tõttu 50 kilo alla võtnud

Briti tele- ja raadiosaatejuhi Kate Garraway abikaasa on pidanud märtsist saadik võitlust elu ja surma peale. Koroonaviiruse tüsistuste tõttu 50 kilo alla võtnud Derek Draperi saatust ei oska arstid ikka veel ennustada.

53aastane Derek Draper on märtsist saadik olnud Covid-19 tüsistuste tõttu intensiivravil. Võimalik, et ta nakatus 11. märtsil prints Charlesi sihtasutuse auhinnagalal, mil ta oli Briti troonipärijaga üsna lähestikku olnud. Walesi prints sai koroonaviiruse diagnoosi märtsi keskel, kuid põdes haiguse kergelt läbi. Derek seevastu on vaevu-vaevu teadvusel ning keegi ei tea, kas ta eales meelemärkusele ja täie tervise juurde tuleb, kirjutab Daily Mail.

Kate (53) rääkis ajakirjale YOU, et abikaasa haigus on olnud nende perele kohutav katsumus. Arstid on teda hoiatanud, et Derek ei pruugi ellu jääda. Mees viidi kopsude säästmiseks kunstlikku koomasse. Enne seda helistas Derek oma naisele ja ütles: "Ma armastan sind, sa päästsid mu elu."

Sestsaadik sai Kate'i pere Derekist nädalate kaupa infot ainult meditsiinipersonali vahendusel. Haiglas nad käia ei tohtinud. Kui Kate viimaks FaceTime'i kaudu Derekit näha sai, oli teadvuseta lebav mees nii kuhtunud, et abikaasa ei tundnud teda ära. "Ta oli ligi kaheksa stone'i [50 kilo] alla võtnud, suur osa lihaste arvelt. Ta nägi välja kuhtunud, kõhn ja kahvatu, silme ümber olid tumedad rõngad, kõikjal olid voolikud. 

Daily Mail märgib: maailmas on neid, kelle keha on Covid-19 niimoodi laastanud nagu Derekil, vaid viie ringis. "Ta on elus, aga arstid ei oska, kui kauaks või kas ta võib haigusest jagu saada, sest tema seisund kõigub pidevalt."

Juulis virgus Derek sügavas koomast ja hakkas teadvuse märke ilmutama, avas näiteks aeg-ajalt silmad. Kate tohtis Derekit esmakordselt haiglas külastada aga alles mõned nädalad tagasi. Tema sõnul ütlesid arstid talle, t ta mees ei pruugi ellu jääda. Kate tunnistab: ta hakkas šokist oksele. 

"Me loodame ja usume, et ta saab sellest jagu, aga me lihtsalt ei tea [mis saab]. Meie pere süda on rinnust välja kistud ning me ei tea, kas me selle kunagi tagasi saame."