Maya Hawke 5. septembril 2020 Veneetsia filmifestivalil.Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
7. september 2020, 11:36

Uma Thurmani tütar visati düsleksia tõttu koolist välja

Tõusev filmitäht Maya Hawke – Hollywoodi staaride Uma Thurmani ja Ethan Hawke'i tütar – pihib värskes intervjuus, et düsleksia tegi ta lapsepõlve väga keeruliseks, kuid nüüd tundub see õpiraskus talle mitmes mõttes õnnistusena.

22aastane Maya ("Ükskord Hollywoodis", "Stranger Things") rääkis NPRi intervjuus, et väiksena visati ta koolist välja, sest ta ei osanud lugeda. "Hakkasin käima õpiraskustega laste erikoolis. Lugema õppimine võttis mul kaua aega ja ma olen selles suhtes ikka veel piiratud." 

Kuid näitlejatar rõõmustab, et tänapäeva maailm on võimalustest tulvil. "Mu piiratud võimed lugude loomisel ja omandamisel on tekitanud minus veelgi suurema soovi neid armastama ja mõistma õppida ning koos nendega areneda."

Ema ja isa on Mayale alati toeks olnud. "Aeglaste laste klassis on väga raske olla. Iga tunniga langesin järjest kehvemate lugemisrühma. Ja teised lapsed saavad ju teada. Ja hakatakse kiusama. Aga mu vanemad olid suurepärased, nad julgustasid mind loominguline olema," ütleb noor näitleja ja laulja, kes andis hiljuti välja debüütplaadi "Blush".