Kristjan Jõekalda ja Teet MargnaFoto: tatjana iljina
Inimesed
6. september 2020, 15:23

Kristjan Jõekalda oma palgast: ma ei pea tegema ühtki õhtujuhtimist

"Me tunnetame, teame ja tajume, mida vaatajad tahavad ja kuidas me oma rollid oleme kujundanud. Oleme väga õnnelikud oma viimase reisi üle Jaapanisse," räägivad Eesti filmi- ja teleauhindadel parima meelelahutussaate preemiaga tunnustatud Kristjan Jõekalda ja Teet Margna saates "Hommik Anuga".

Margna sõnab, et teletööga rikkaks saamise juures on ainult üks saladus: tuleb olla efektiivne. "Ega ma ei oska mingit muud võlusõna välja pakkuda. Kui õnnestub olla populaarne, telekanalitel õnnestub maha müüa tooteid ja produktsioon ei ole koormatud kallite püsikuludega, siis on see võimalik pika aja jooksul, ega see ei toimu üleöö," tõdeb ta ja kinnitab, et neil on väga väike tiim.

Kristjan Jõekalda rõhutab, et kuigi "Kahe kange" reisisaadetega on ta saanud üle paljudest oma hirmudest, on aga lisandunud hoopis uus hirm, nimelt foobia võõraste inimeste suhtes. "Eesti inimesed mulle väga meeldivad, ma võin olla igal pool Eestis, aga kui lähen välismaale, on alati hirm, et midagi juhtub, kuna ma ei tea kohalikke kombeid nii väga."

Jõekalda jaoks on kõige meeldejäävamad reisid olnud Lõuna-Ameerikas, USA-s ja Jaapanis. "Kui USA välja jätta, kus ma olen varem käinud ja kuhu ma kindlasti lähen ka tagasi, on Jaapan koht, kuhu tahan kindlasti tagasi minna," tõdeb ta.  Tema sõnul ei põrka Jaapanis keegi sinuga kokku, ei jookse otsa, ei ole purjus, ei lärma, ei haise. "Ma harjusin ära ka sellega, et võib-olla telesse tulles ma panin endale rohkem lõhna peale, aga ma ei kasuta enam üldse nii palju lõhna, sest jaapanlaste loogika on see, et miks ma pean enda lõhna teistele peale suruma."

Kuigi oma täpset palganumbrit ei tahtnud Jõekalda saates avaldada, andis ta ikkagi ühe vihje. "Ma ei tee ühtegi õhtujuhtimist, kas sobib selline vastus?" sõnab ta.