Caitlyn JennerFoto: Reuters/Scanpix
Inimesed
6. september 2020, 14:00

Caitlyn Jenner: sooidentiteedihäire tegi minust halva isa (1)

70aastane reality-täht Caitlyn Jenner tunnistab, et polnud olümpiavõitja Bruce Jennerina oma lastele hea isa - teda piinas tunne, et ta elab vales kehas, ning ta ei suutnud lapsevanemaks olemisele keskenduda.

Jenneril on seljataga kolm abielu, tal on kuus last. Soo korrigeerimise tegi ta teoks alles viis aastat tagasi, ehkki oli poisist peale tundnud, et on vales kehas. Juba 1970ndail olümpiasangarina kandis ta ülikonna all naistepesu. Teise abielu purunemise järel riskis Bruce juba naiseriietes ringi käimisega ning alustas koguni hormoonravi, ent armumine oma kolmandasse naisesse Kris Kardashiani sundis teda ümber mõtlema. Nad abiellusid 1991 ja lahutasid ametlikult 2015.

"Ausalt, ma arvasin, et korrigeerin sugu juba enne 40. eluaastat," ütles Jenner näitleja Rob Lowe' veebisaates. "Panin naiseriided selga ja käisin linna peal, kuid ei rääkinud kellegagi. Ma ei rääkinud, ei teinud midagi, ei käinud kusagil, sõitsin lihtsalt ringi, mõistate? Olin osav ega jäänud vahele. Aga neil aastail ei olnud ma hea lapsevanem. Mul oli neli last. Olin omaenda probleemide ja oma minaga nii kimpus. Kahetsen väga, et ma oma väikeste laste jaoks olemas polnud."