Britney SpearsFoto: Reuters/Scanpix
Inimesed
6. september 2020, 11:00

Britney Spears toetab liikumist #FreeBritney?

Britney Spears nõuab, et kohus ei määraks enam tema eestkostjaks ta isa Jamiet, kes on tema raha-, aga ka tervise ja muude eraasjade üle otsustanud 2008. aasta vaimsest krahhist saadik. Britney advokaat kinnitab - avalikkusel on õigus teada, mis superstaari elus toimub. 

Kohus määras kahe poja ema Britney Spearsi ametlikuks eestkostjaks tema isa 2008. aastal, kui lauljanna oli üle elanud avaliku närvivapustuse. Jamie Spears on seda rolli täitnud peaaegu kõik need aastad – mullu septembris taandus ta eestkostja rollist tervislike probleemide tõttu, kuid tahab nüüd tütre raha- ja eraasju taas juhtima hakata. Britney aga on sellele vastu ning tahab, et eestkostjaks jääks kohtu määratud Jodi Montgomery, kes on ühtlasi tema mänedžer.

Jamie Spears nõuab kohtult eestkostja staatust tagasi. Paljud oletavad, et põhjuseks võib olla ligipääs tütre priskele rahakotile. Ajakirja People teatel selgub isa esitatud kohtudokumentidest, et 31. detsembri seisuga on tema tütrel rahalisi vahendeid 2,7 miljoni dollari väärtuses ning muud vara 57,4 miljoni dollari eest. Jamie tahab, et kohtuvaidlus toimuks kinniste uste taga. See Britney on aga lasknud advokaadil öelda, et soovib kõige avalikustamist. Eestkoste alt vabanemist Spears ei taotle – ta ütleb, et see on alati olnud tema vabatahtlik otsus.

Ometi paistab Britney advokaatide tiim toetavat fänniliikumist FreeBritney, mis üritab endist lapstähte oma isa kütkeist vabastada. "Praegusel eluhetkel, mil Britney püüab isiklikku autonoomiat teatud määral tagasi saada, tervitab ta oma arvukate fännide asjatundlikku toetust ja on selle eest tänulik."

Britney vabastamise aktsioonile on toetust avaldanud sellised staarid nagu Cher, Miley Cyrus ja "Moodsa perekonna" näitlejatar Ariel Winter, kel on seljataga samalaadne kohtuvõitlus – ta saavutas teismelisena oma emast õigusliku ja majandusliku sõltuvuse.