Michelle ObamaFoto: PA Wire/ Scanpix
Suhted
4. september 2020, 15:47

VÄÄRT SUHTENÕU! Ameerika endine esileedi Michelle Obama annab hea soovituse kaaslase valimiseks

Endine Ameerika esileedi Michelle Obama on tark naine, kes on oma kogemustest, suhtest ja elust ka raamatu kirjutanud. Oma podcast'i järjekordses osas annab ta ka head suhtenõu, mis kulub meile kõigile ära.

Oma viimases vestlussaates, kus Obama kõneles Conan O’Brieniga, tõusis päevakorda suhteteema. O’Brieni sõnul tunneb ta, et mehed on emotsionaalselt ja intellektuaalselt abieluks valmis pigem hilisemas eluetapis. Obama tõdes: „Sama kehtib ka minu kohta.”

„Ma arvan, et mehe kalduvus oodata ja justkui ringi vaadata, otsida ja ennast selleks [abieluks] valmis seada on hea vaist, millest noored naised peaksid rohkem mõtlema,” arutles Obama.

Ta võrdles partneri valimist ka korvpallimeeskonna valimisega. „Kui vaatate meeskonda inimesi, kellega soovite võita, siis number üks – sa soovid, et kõik su meeskonnas oleksid tugevad,” sõnas ta. „Sa ei taha nõrku lülisid. Sa ei taha kedagi, kelle üle sa saaksid domineerida. Sa ei taha kedagi, kes oleks kaotaja, eks? Ja kui olete meeskond, peate suutma teha koos kõike, eriti korvpallis. Sa ei valiks kunagi kedagi, kes ütleb „ma triblan, ma ei viska, ma ei kaitse, ma ainult triblan.””

Ta jätkas: „Kui me vaatame abielu tõelise meeskonnana, sa tahad, et su kaaslane oleks võitja! Sa tahad ju LeBroni?”

Siiski tunnistas ta, et see pole lihtne. „Inimesed pole täiuslikud. Abielu on raske. See on võitlus kõigi jaoks,” sõnab Obama. „Kuid küsimus, mille peate esitama, on: kas soovite veeta selle elu kellegagi koos? Kas soovite kellegagi koos midagi ehitada? Selle teostamiseks pole mingit võluvõimalust.”