Foto: @theshaderoom/Instagram
Inimesed
4. september 2020, 10:17

PALJASTUS: afroameerika ajaloo õppejõud valetas end mustanahaliseks (1)

"Olen iga hingetõmbega ainult valetanud!" ahastab USA ülikooli dotsent, kes on end kogu akadeemilise karjääri ajal mustanahaliseks valetanud, kuid on tegelikult Kansast Cityst pärit valge juuditar.

38aastane George Washingtoni ülikooli afroameerika ajaloo õppejõud Jessica Krug paljastas eile sensatsioonilises postituses, et on aastaid sõpru ja kolleege ninapidi vedanud. "Suurema osa mu täiskasvanuelust on iga mu sammu, iga mu sõlmitud suhte juured olnud napalmmürgises valedepinnases," kirjutas Krug Mediumi-nimelisel netiplatvormil. Ta tunnistab, et on selja pööranud oma lapsepõlvele Kansas Citys ning teeselnud, et on küll afroameerika, küll Kariibi päritolu. 

Oma raamatus "Fugitive Modernities" avaldab Krug tänu "tundmatutele, nimetutele esivanematele, kelle verega rajati tulevik, mille olemasolusse neil polnud põhjust uskuda ... " Nüüd nimetab doktorikraadiga dotsent end kultuurikaaniks ja argpüksiks. Ta tunnistab, et on lapsest peale kannatanud vaimsete probleemide all ning valetas esmakordselt oma identiteedi kohta juba tüdrukuna. See aga ei vabanda välja tema aastatepikkust teesklust. "Te peaksite mind raudselt tühistama ja ma tühistangi enda!" kuulutab ta. "Olen ehitanud oma elu röögatule mustadevastasele valele ja olen valetanud iga hingetõmbega."

Krugi naabrinaine New Yorgist Bronxi linnajaost rääkis DailyMail.comile, et Krugil oli kombeks teda valgeks rämpsuks sõimata. Kui Anna Anderson läks õue tervisejooksu tegema, süüdistas Krug teda mustade linnajaona tuntud Bronxi gentrifitseerimises.

Daily Mail märgib, et Krugi pihtimus meenutab 2015. aastal puhkenud skandaali, mil endine Washingtoni osariigi värviliste organisatsiooni NAACP liider Rachel Dolezar osutus tegelikult valgeihuliseks.