Foto: Liis Reiman
Eesti uudised
8. september 2020, 15:22

Vene teatri töötajad on terved ning jätkavad igapäevast tööd

Pärast seda, kui eelmisel nädalal selgus muusikali "Minu veetlev leedi" külalisartisti koroonatesti positiivne tulemus, suunati terve teatri kollektiiv koroonaviiruse testi andma. Eile tegidki kõik teatri töötajad Koroonaviiruse Covid-19 testi ning täna kinnitati Terviseametist, et kõikide vastused on negatiivsed.

Esmaspäeval, 7. septembril andsid Terviseameti suunistest lähtuvalt kõik teatri töötajad ja ka kõik muusikalis "Minu veetlev leedi" külalistena kaasa tegevad artistid koroonatesti ja mitte ühelgi juhul koroonaviirust ei tuvastatud.


Teatri kõik ruumid on desinfitseeritud, puhastatud ning valmis publiku vastuvõtuks.


Seoses ära jäänud muusikali esietendustega on mängukavas tehtud mitmeid muudatusi. Ülevaadet kõikidest uutest kuupäevadest näeb Vene Teatri kodulehel.

Edaspidi jätkab tööd mängukavast lähtuvalt.

Kogu teatri kollektiiv avaldab tänu kõikidele teatri sõpradele ja poolehoidjatele, kes suhtusid olukorda mõistvalt ning saatsid meile toetavaid kirju ja sõnumeid. Kuigi 100% väljamüüdud esimesed "Minu veetleva leedi" etendused lükkusid edasi, osteti kassas tagasi vaid vähem kui 10 piletit. Kõik varem pileti ostnud külastajaid olid nõus uute kuupäevadega.

Vene teatri direktor Margus Allikmaa rääkis mõned päevad tagasi ERRi uudisportaalile, et koroonaviiruse sai inimene, kes põhitöökohaga ei tööta Vene teatris, kuid kes tegi kaasa 5. septembril esietenduma pidavas lavastuses "Minu veetlev leedi".

"See omakorda tähendas, et tõenäoliselt on ka keegi teine meie majas viirusekandja ja selle tõttu peatasime me proovid ning panime töö teatris seisma, et viirus edasi ei saaks levida," selgitas Allikmaa.

Ta lisas, et see, mis konkreetselt edasi saab ja kui kauaks teater kinni jääb, sõltub juba järgmistest testidest. Allikmaa sõnul on tänase teadmise juures sunnitud teater vähemalt lähinädalal etendused ära jätma.