Kui eelmisel nädalal esilinastus Christopher Nolani osalt Tallinnas filmitud eepiline ulmemärul „Tenet“, siis sel nädalalõpul kihutavad Lõuna-Eestis Rally Estonial MM-sarjas maailma parimad rallimehed.Foto: Andres Varustin
Seisukoht
3. september 2020, 17:29

Seisukoht | „Tenet“ ja Rally Estonia – Eesti uued kaubamärgid

Kaks nädalat järjest on piltlikult öeldes kogu maailma pilgud Eesti suunas pööratud: kui eelmisel nädalal esilinastus Christopher Nolani osalt Tallinnas filmitud eepiline ulmemärul „Tenet“, siis sel nädalalõpul kihutavad Lõuna-Eestis Rally Estonial MM-sarjas maailma parimad rallimehed.

„Tenetist“ pidi saama ja ehk saabki film, mis peab koroonast räsitud kinod päästma ja ellu äratama. Aga Maarjamaa vaatevinklist võttes – milline rõõm oli paljudel näha, et Hollywoodi filmis on lõpuks Tallinn ja kusjuures täitsa lahedal moel näidatud.

Olgem ausad, „Teneti“ järel on endalgi Laagna teel sõita kuidagi hoopis teine tunne ja kohe-kohe pärast koroonapiirangute lõppu peaks linna olema oodata filmituriste. Nali naljaks, aga Laagna tee, linnahall ja Pärnu maantee pole enam needsamad kohad, mis enne eelmise nädala kolmapäeva...

Koroona tõi Eestisse aga WRC-ralli, sest Rally Estonia korraldajad olid kiired muutunud olukorda ära kasutama ja võtsid vastu ralli-MMi korraldajate pakkumise korraldada suur ralli keerulisel ajal. Neil oli seda ehk ka üsna lihtne teha, sest ralli taga seisab mõnes mõttes kogu rahvas. Valitsuski oli helde toetusraha jagama.

Rahvuskangelane Ott Tänak kihutamas ralli-MMil kodupubliku ees (loodetavasti ikka, sest publik võidakse koroona tõttu raja äärest eemaldada ka viimasel hetkel) on miski, mida ilmselt ei osanud paadunumadki rallifännid unistada. See tundus ebareaalne.

Kõigele sellele vajutab paraku oma pitseri aga koroona. Ralli korraldajatel ja igal võistlust vaatama mineval fännil on õlgadel suur vastutus. Ikka seesama distantsihoidmise ja kätepesu jutt. Tuleb vaid hinge kinni hoida, et pärast nädalalõppu ei peaks terviseamet rääkima Rally Estonia koldest.