Taavi Libe Foto: TV3
Tele
3. september 2020, 11:52

Taavi Libe hakkab kajastama Eesti elu ja inimesi: soovin, et vaataja saab tõelise emotsioonide paleti (3)

“Teeme reportaaže Eesti elust, ekraanil saab näha tavalisi inimesi, kellele sõidan külla ja teen persoonilugusid,” räägib Taavi Libe, kes alustab uue saatega “Märgatud Eestis”.

Taavi soovib, et vaataja saaks tõelise emotsioonide paleti. “Saates on kindlasti palju lõbusaid ja naljakaid lugusid. Soovin seda teha teha kerges ja meelelahutuslikus võtmes. Neljapäevaõhtul tahab inimene diivani peal muiata ja vaikselt nädalavahetusele vastu minna,” räägib ta. “Küll aga praegu, mil koroonakriis eskaleerub ja töötus aina kasvab, tahan üksikisiku tasandil seda probleemi käsitleda ehk kuidas saab hakkama lihtne eesti inimene, kui ühel hetkel tööd ei ole.”

“Kõige toredam on see, kui lähed teatud eesmärgiga lugu tegema, aga kohapeal koorub hoopis midagi muud välja. Esimeses saates on lugu kahest burgerikioskist, mis asuvad üks ühel ja teine teisel pool maanteed. Läksin kohale tegema lugu sellest, kuidas proovin burgereid ja uurin, mis on nende fenomen. Tegelikult tuli välja, et omanikud on omavahel korralikult tülis ja sattusime ootamatult probleemide keskele. On tore, kui loo tegemise käigus areneb hoopis midagi muud välja,” meenutab Libe. 

“Mulle on alati meeldinud suhelda erinevate inimestega ja tundub, et see on hästi õnnestunud: inimesed on ennast päris hästi avanud. Sellist saadet nagu “Märgatud Eestis” vist väga ei ole. On küll paar sarja, mis lahkavad reportaažina inimeste probleeme, aga sellist asja, kus inimestele minnakse külla rõõmuga, on vähe,” räägib Taavi. “Stuudiosaateid on väga palju ja vahelduseks on reportaaže teha puhas lust. Kui saatetegemise pakkumine tuli, haarasin sellest kohe kinni.”

Taavi usub, et ka vaatajale kulub reportaažidest koosnev saade ära. “Stuudiosaated on huvitavad, aga telemaastikul on neid kuidagi liiga palju. Usun, et reportaažid eesti elust on vaatajatele huvitavad ja loodan, et nad võtavad saate hästi vastu.”

“Duublist” Libe lahkunud pole ja on ekraanil igal reedel koos Jürgen Pärnsaluga. “See erineb argipäeva saatest. Keskendume ja vaatame tagasi just nädala teemadele ja teeme palju videolugusid. Olen küll vähem ekraanil, aga töökoormus on sama, lihtsalt teistsugune,” selgitab ta.