Foto: Rauno Volmar/Ekspress Meedia
Tele
3. september 2020, 00:00

Arkadi Popov: teine laine on alles tulekul

"Tegemist on esimese järellainega," kommenteeris  arst ja tervishoiujuht Arkadi Popov TV3 saates "Tallinna kodanikud" suvelõpu koroonaolukorda Eestis. 

"Me kogeme praegu seda, mida oli tegelikult oodata;" nentis Popov, et järellaine tuleneb sellest, et suvel olid kõik uksed lahti, inimesed reisisid ja oli võimalik pidutseda. "Teine laine on alles tulekul, see jõuab meieni suurema tõenäosusega sügisel, oktoobris-novembris, kui tulevad sesoonsed viirused."

Popov tõi välja, et teise laine tulekul on esimeseks probleemiks see, et tuleb eristada erinevad viirused. "Suurema tõenäosusega suureneb testimisvajadus ja koos sellega inimeste arv, kes peavad koju jääma. Praegu keegi ei tea, kuidas see asi areneb. Koos gripiviirusega suureneb ka Covid-19 nakatumine."

Tervishoiujuhi sõnul peab iga inimene ise tundma vastutust ning kui ta ka ise nakatudes ei põe haigust raskelt, võivad tema sugulased, tema vanemad nakatudes saada väga raskelt kahjustada. 

"Viirus vaktsiini tulekul ei kao," rõhutas Popov, et ka vaktsiini olemasolul esialgu segadus veel kestab nii maailmas kui Eestis. Eelkõige vaktsineeritakse riskirühma inimesi ning  nakatunute arvu ja olukorda  tuleb pidevalt jälgida.