Foto: Teet Malsroos
Tele
2. september 2020, 20:36

Nõgene: turismisektorit tuleks toetada vähemalt järgmise suveni (1)

Tallink grupi juhatuse esimees Paavo Nõgene ütles ETV saates "Ringvaade", et turismisektoris praegu töötavaid inimesi tuleb riigi abiga hoida palgal vähemalt järgmise aasta suveni.

"Me planeerime nii ja tegelikult on see ka palve Eesti valitsusele. See sektor taastub, aga küsimus on, mis hetkel. Umbes kolmandik inimestest peab valima teise sektori töötamiseks lähiaastatel. Aga sellel sektoril on potentsiaal taastuda ja suurendada Eesti SKP-d senise kaheksa protsendi asemel veelgi. Selleks aga tuleb kriitiline mass neid inimesi, kes selles sektoris töötavad, hoida vähemalt järgmise aasta suveni palgal, vastasel juhul see kompetents kaob ja meil on taastumisel teiste riikide suhtes turul kehvem konkurentsisituatsioon," ütles Nõgene.

Nõgene rääkis, et Tallinki Riias asuva hotelli puhul on tehtud otsus, et peale koondamise lõppu, kuskil oktoobri keskel, hotell läheb kinni, vahendab ERR.

Eestis asuvate hotellide puhul teeb Tallink Nõgene sõnul otsuse paari nädala jooksul. "Kas läheb kinni üks hotell või kaks hotelli või sulgeme mõlemad," lausus ta.