Tai kuningas koos oma ametliku konkubiiniga.Foto: AFP/Scanpix
Inimesed
2. september 2020, 13:44

Tai kuningas andis oma ametlikule konkubiinile tiitli tagasi

Tai kuningas on uuesti ametisse kinnitanud oma ametliku konkubiini ehk liignaise, kellelt ta aasta tagasi oli ootamatult kõik tiitlid võtnud. 

Royal Gazette'i teatel ennistas Tai kuningas Maha Vajiralongkorn täna Sineenat Wongvajirapakdi auastme ja tiitlid. 1985. aastal sündinud kaunitar töötas enne toonase Tai kroonprintsiga suhtesse astumist meditsiiniõena. Hiljem sai temast ihukaitsja, lendur ja parašütist ning ta ühines kuningliku valvemeeskonnaga. 2019. aasta algul andis kuningas oma armukesele kindralmajori tiitli. 

Tai kuninga konkubiin. Foto: AFP/Scanpix

Mullu juulis ülendas Tai monarh oma armukese kuninglikuks konkubiiniks - selle tiitli kandjat pole kuningriigis olnud juba sadakond aastat. Vaid veidi varem oli kuningas abiellunud oma neljanda naise kuninganna Suthidaga.

Sineenat jäi konkubiini tiitlist ilma mullu oktoobris vaid mõned kuud pärast selle kõrge au pälvimist. Tai kuningakoja teatel karistas monarh teda selle eest, et liignaine üritas end Tai kuningannaga ühele pulgale upitada. Samuti süüdistati Sineenat Wongvajirapakdi sõnakuulmatuses ja ebalojaalsuses.

Märtsis pälvis kuningas Maha Vajiralongkorn välismeedias tähelepanu sellega, et sõitis koroonaviirust trotsides Saksa suusakuurorti Garmisch-Partenkirchenisse ning seadis end koos 20 armukesega ning hiiglasliku kaaskonnaga sisse neljatärnihotelli, mis oli üksnes tema päralt.