Katariina RataseppFoto: Erakogu
Inimesed
2. september 2020, 13:07

Katariina Ratasepp lõpetas magistriõpingud ja sai huvitava tööpakkumise: olen oma valikuga väga rahul

“Väga hea tunne on! Laste ja tööde kõrvalt oli õpingute jaoks aja leidmine üsna suur pingutus,” rõõmustab näitleja Katariina Ratasepp, kes sai kätte magistridiplomi nüüdismeedia erialal ja paneb ennast proovile sootuks uues ametis. 

“Esiteks oli nüüdismeedia paeluv eriala, teisest küljest loogiline jätk lavakunstikooli bakalaureusekraadile,” räägib Katariina. “Õpingute periood oli väga põnev: palju inspireerivaid loenguid, toredaid projekte ja lahedaid hetki.” Näitleja tõdeb, et mõtles korra ka lõpetamist edasi lükata ja magistritööle põhjalikumalt keskenduda, kuid suutis siiski õigeaegselt õpingutega ühele poole saada. 

Lõputöö oli pigem loominguline. “Sellega käis kaasas küll väike kirjalik osa, aga see oli väga napp. Suures osas oli kõik praktiline ja vormistasin lõputööna e-õpiku klipid,” selgitab Katariina. Hinnete või tulemuste kohapealt näitleja endale eesmärke ei seadnud: “Õppisin pigem endale ega püstitanud suuri ootusi.” 

Nüüdismeedia eriala tuleb Katariina sõnul tulevikus kindlasti kasuks. “Praktilise poole pealt õppisin monteerima, mida ma enne üldse ei osanud, ja harjutasin kätt ka muudes tehnilistes küsimustes. Samas ei alahindaks teoreetilist osa, mida loengutest sain.”

Töö ajakirjanikuna 

Kuigi just lõppesid õpingud telemagistrantuuris, on Katariina uues ametis hoopis ajakirjanikuna Pere ja Kodu ridades. “Tegelikult tegin neile kaaskirjutajana lugusid juba päris mõnda aega ja nüüd, kus inimesi natuke liikus ja koosseis muutus, kutsus peatoimetaja mind päriselt nende hulka tööle. Ma ei mõelnud kuigi kaua ja olin kohe nõus, sest kogemus kaaskirjutajana on olnud tore: olen saanud kohtuda ägedate inimestega ja lugude kirjutamine meeldib mulle väga,” selgitab näitleja. 

“Ajakirjanikutööd võin teha ka öösel või nädalavahetusel, seega jõuan selle kõrvalt muid asju teha. Praegu aga televisiooni valdkonnas midagi ees ei terendanud ja ma ei tundnud ka sisemist sundi just selles valdkonnas tööd otsida,” räägib Katariina, miks ta ei läinud nii-öelda erialasele tööle. Siiski on ta avatud meelega ega välista, et kunagi tegutseb just televisioonivallas ka muus ametis kui näitlejana. “Vaatan, kuidas tulevik kulgeb, aga praegu olen oma otsusega rahul.”

“Naudin väga hästi tehtud uurivat ajakirjandust, aga ka persoonilugusid huvitavate inimestega, kes kuidagi selles loos midagi uut endas avavad.” Just persoonilugusid võib Katariina meelsasti kirjutada, kuid ootab põnevusega ka erinevate probleemide ja teemadega seotud lugude kallal tegutsemist.