Nicola AdamsFoto: PA/Scanpix
Inimesed
2. september 2020, 09:49

ESIMENE NAISPAAR! Kahekordne poksi olümpiavõitja osaleb Briti tantsusaates

Endine poksistaar, kahekordne olümpiavõitja Nicola Adams osaleb The Guardiani teatel Briti tantsusaate "Strictly Come Dancing" ajaloo esimese naispaari koosseisus. "Minult küsiti, kas ma tahan sinna tulla, ja ma ütlesin, et jah, aga ma tahan tantsida naispartneriga," seletab Adams.

Briti menusaate 16aastastase ajaloo murranguline hetk jõuab eetrisse oktoobris, mil algab uus hooaeg. Tegu on esimese samasoolise võistluspaariga: mullu novembris eelmisel hooajal tegid ühise etteaste küll profitantsijad Johannes Radebe ja Graziano di Prima, kuid see oli tulemuste väljakuulutamise saate erinumber. Sotsiaalmeedias kiideti toona "Strictly" uuendusmeelsust taevani, kuid The Guardiani teatel esitati saate vastu ligi 200 kaebust. 

27aastane Nicola võitis 2012. aasta Londoni olümpiamängudel kuldmedali ning kordas seda saavutust neli aastat hiljem Rios. Mullu lõpetas LGBT-eeskujuks ülistatud Adams karjääri, seletades, et muidu oleks ta võinud kaotada silmanägemise. "Mulle öeldi, et kui mu silmad peaksid veel natukenegi kahjustada saama, siis jään pimedaks," selgitas ta BBC-le otsuse tagamaid. "Olen väga õnnelik, et sain väärikalt riiki esindada. Aga seetõttu olen pidanud füüsiliselt ka palju lõivu maksma..." 

Tänavu sai esimest samasooliste etteastet näha ka Briti uisusaates "Dancing On Ice".

Mullu võis samasoolisi paare näha ka Soome tantsusaates "Tanssii tähtien kanssa". Tantsusaateformaadi esimene samasooline paar astus üles 2010. aasta novembris Iisraelis.