Jüri NaelFoto: Tiit Tamme
Inimesed
1. september 2020, 20:44

99tunnine kestvuslavastus! Jüri Nael: pärast isolatsiooni ei tahtnud kahetunnist lavastust teha

Teisipäeva õhtul alustasid 15 näitlejat etendust, mis kestab 99 tundi. "Kõige pikem teatrilavastus oli umbes 70 tundi ehk nii pikalt kui meie, pole ükski trupp laval olnud," räägib projektijuht ja EMTA professor Jüri Nael ETV saates "Ringvaade"

Vastuseks küsimusele, miks on vaja teha 99tunnist etendust, vastab Jüri retooriliselt – aga miks mitte? "Pärast väga pikka isolatsioonis olekut proovisaali tulles tundus, et kui publiku siia saali kas või ühe korra saame, ei tahaks me ainult 2 tunnist lavastust teha – võtaks ikka mõnusalt aega," sõnab ta. 

EMTA magistrant Liisa Saaremäel selgitab, et kuigi etendus käib järjest 99 tundi, on nad tööl graafiku alusel. "Tegelikult magame vahepeal, sest nii lihtsalt elus on. Mul on vahetus, kus olen kolm tundi laval, kolm tundi pausi ja nii edasi. Nende pauside ajal pean mingi variandi leidma puhkuseks."

Saaremäel ütleb, et see ei ole tavaline tekstipõhine lavastus ja tõdeb, et ei tea, mis teda täpselt ees ootab ja ei saagi seda teada. "See 99 tundi on lihtsalt nii hoomamatu."