Perekond SarrapFoto: Erakogu
Inimesed
1. september 2020, 15:18

ESIMENE KOOLIPÄEV | Birgit ja Indrek Sarrap: kui küsida, mis tundi Simeon enim ootab, on vastuseks vahetund

2020. aasta sügis tõi elumuutuse ka Birgit ja Indrek Sarrapi perekonnale, sest muusikute poeg Simeon alustas 1. septembril kooliteed.

Sarrapid ütlevad, et nende poeg Simeon on küll kooliminekust elevil, kuid tundub, et rohkem elevil on tema vanemad, „Tuleb ju ikka põhiliselt lapsevanematel mõelda tunniplaanide, huvitegevuste, kooliasjade, aktuste ja muude tähtsate asjade peale enne kui härra ise kooliuksest sisse astub,“ räägivad nad.

Simeon alustab kooliteed Kaarli koolis. „Kuna ta käis ka Kaarli lasteaias, siis ei ole tema jaoks see üleminek võib-ollaniivõrd keeruline elumuutus kui paljudel teistel lastel. Ka pooled sõbrad lasteaiast tulevad samasse kooli, mis teeb tema puhul maandumise ehk natuke pehmemaks.“

Sarrapite sõnul osutusid kooli valikul määravaks ühised väärtushinnangud ja tõekspidamised nii Kaarli kooli igapäevaelus kui ka metoodikas ja suurepärane ning kokkuhoidev koolipere.

„Kui rääkida Simeoni huvidest, siis mõnevõrra üllatuslikult ja vastupidiselt meie pere tavapärastele huvidele köidab tedarohkem matemaatika kui muusika. Muidugi, kui küsida, mis tundi ta kõige rohkem ootab, siis on vastus vahetund,“ muigavad vanemad.