Birgit SarrapFoto: Erlend Štaub
Inimesed
31. august 2020, 20:36

Birgit Sarrapi poeg alustab kooliteed: valisime kooli väärtushinnangute tõttu (3)

“Igapäeva elu muutub päris korralikult. Mõneti on elu mänginud positiivsed kaardid kätte, sest praegu on muusikutel rahulik periood ja võimalik on keskenduda kooli algusele,” räägib "Duublis" lauljatar Birgit Sarrap, kelle vanem poeg Simeon alustab kooliteed Tallinna Kaarli koolis.

“Äratuskell läheb varasemaks, lasteaiapäev ei ole nii pikk ja lapsega tuleb tegeleda ka pärast kooli,” muigab Birgit. Simeon teab, et hommikul peab ärkama kell seitse, sest esimene tund algab juba pool kaheksa.

Kooliasjad on osetud ja valmis: “Kõige ägedam on koolikott, mille peal on kosmonaut,” ütleb kuueaastane Simeon. Kõige rohkem meeldib poisile arvutamine ja ootab just matemaatikatunde.

Kooli valik läks Birgiti sõnul lihtsalt. “Ta käis seal ka lasteaias ja eelkoolis ning saab oma eakaaslastega koos jätkata. See on väike, kristlike vaadete ja väärtushinnangutega kool, kus tegeletakse õpilastega individuaalsemalt. Lisaks meeldib mulle, et kõik aktused ja üritused toimuvad Kaarli kirikus,” põhjendab lauljatar. 

Birgit arvab, et kui Simeon peaks jääma koduõppele, saavad nad Indrekuga õpetamisega hakkama. “Praegu oleme valmis, sest ta on väike ja kõik lihtne. Kuue aasta pärast jääksin jänni. Ma ei olnud viieline õpilane ja matmaatikas jäin hätta, aga mul on vanem abikaasa, äkki tema saab paremini hakkama," naerab ta ja lisab, et õnneks on tuttavaid, kes vajadusel saavad abi pakkuda.