Admiral Bellingshauseni meeskond istutas Paldiskisse puidFoto: Robin Roots
Galeriid
30. august 2020, 17:06

GALERII | Admiral Bellingshauseni meeskond istutas Paldiskisse puid

30. augustil istutas 75 Admiral Bellingshauseni laevapere liiget koos president Kersti Kaljulaidiga ning Lääne-Harju vallavalitsuse töötajate osalusel Paldiskisse 106 pargipuud.

„Admiral Bellingshauseni merereis ei olnud kitsa ringi ettevõtmine, see on meie kõigi asi,“ sõnas president, Admiral Bellingshausenil madrusena sõitnud Kersti Kaljulaid. „Kui CO2 mõju ei ole kõigile silmaga näha, siis täna istutatud puud on kohalikele elanikele nähtavad,“ märkis Kaljulaid.

Antarktika 200 ekspeditsiooni juht Tiit Pruuli rääkis talgulisi tööle saates, et mõte mereretkel peamasinate ja lennureisidega tekitatud ökoloogiline jalajälg heastada tekkis jaanuarikuus Antarktikas seilates ning avaldas tänu selle mõtte elluviimise eest Aivar Berzinile ja Heiti Häälele.

Arvestuslikult seovad 106 puud saja aasta jooksul kokku umbes 170 683 kg CO2.

Talgutel osalesid veel Admiral Bellingshauseni kaptenid Indrek Lepp, Meelis Saarlaid ja Indrek Kivi, mehaanikud, teadlased, madrused Eesti Meremuuseumist ja mujalt ning Lääne-Harju vald.

Antarktika avastamise 200. aastapäeva tähistava populaarteadusliku ekspeditsiooni korraldasid MTÜ Thetis Ekspeditsioonid ja SA Eesti Meremuuseum. Seminaride ja kohtumistega juhiti mereretkel tähelepanu mereajaloole ja Saaremaal sündinud Antarktika ühele avastajale, Vene admiralile Fabian Gottlieb von Bellingshausenile ning kliima- ja keskkonnaprobleemidele.