Billie EilishFoto: Reuters/Scanpix
Inimesed
30. august 2020, 10:00

ÕUDUSTE ÖÖD: Billie Eilishit painavad unehalvatus ja košmaarid (1)

18aastane Billie Eilish tunnistab, et tal läheb uinumiseks väga palju aega ning kui ta lõpuks unel sabast kinni saab, painavad teda õudusunenäod ja midagi veelgi hullemat.

"Mul on kolm korda unehalvatus olnud," rääkis USA staar ajakirjale Heat. "Mul on kõikvõimalikke unejamasid. Näen õudusunenägusid ja ... Unehalvatus, öised õudukad ..." Eilishil kulub uinumiseks enda sõnul terve igavik. "Ma ei saa aru, kuidas inimesed saavad naksti magama jääda - see on minu jaoks nii imelik."

Halvad unenäod võivad Billiel terve päeva ära rikkuda. Iseäranis halvasti mõjub talle üks korduv košmaar. "Olen üht ja sama unenägu juba umbes kaks kuud järjest näinud. Jube."

Und nähes teab Billie enda sõnul väga hästi, et see on vaid unenägu. "Ma võin seal igasuguseid asju teha, teades, et see on unenägu. Nii et kui ma unes suren, ärkan tavaliselt jälle ellu. See on peaaegu nagu videomäng. Mõnes mõttes ma elan unenägudes välja. Need on kirkad unenäod. Ja ma saan unes luua, ise juhtida. See on väga piinav."

Eilish saab unedest õnneks inspiratsiooni. "Olen sealt mõne laulu idee saanud. Ilmselt poleks ma teinud laulu "Bury a Friend" selliseks, nagu see on, kui mul poleks unehalvatust ja hirmsaid košmaare ja öiseid hirme olnud ja kui ma oleks magada saanud. Nii et selle kõige juures on ka midagi head."