Mark David Chapman 2018. aasta jaanuaris. Foto: AP/Scanpix
Inimesed
28. august 2020, 09:50

John Lennoni tapja ei pääse ka 11. katsel vabadusse

1980. aastal John Lennoni tapnud Mark David Chapman (65) esitas juba 11. korda avalduse ennetähtaegseks vabastamiseks, kuid seda ei rahuldatud.

New Yorgi osariigis asuva Wende vangla komisjon ei põhjendanud Chapmani vabastamisest keeldumist, kirjutab The Guardian. Uue taotluse saab mees esitada kahe aasta pärast.

Chapmanile mõisteti The Beatlesi legendi tapmise eest 20aastane kuni eluaegne vabaduskaotus. See tähendas, et esimest korda sai ta ennetähtaegset vabastamist taotleda 2000. aastal

Lennoni lesk Yoko Ono, kelle silme all Chapman oma veretöö täide viis, on mõrvari tingimisi vabastamisele alati vastu olnud. Ono advokaat Jonas Herbsman ütles, et tema klient saatis komisjonile nüüdki kommentaari, mis on "kooskõlas varasemate kirjadega". 

Kaks aastat tagasi kümnendat korda vabanemist taotledes ütles Chapman: "Kolmkümmend aastat tagasi ei saanud ma öelda, et tundsin häbi, aga nüüd ma tean, mis häbi on. Häbi on see, kui katad oma näo kinni, sa ei taha midagi paluda."

Varem oli Chapman öelnud, et tappis Lennoni (kuri)kuulsuse saavutamiseks. "Tundsin, et John Lennonit tappes saaksin kellekski, aga minust sai hoopis mõrtsukas ja mõrtsukas pole mitte keegi," ütles ta 2010. aastal. 

The Guardiani teatel on Chapman usklik ja on öelnud, et tahaks pärast vabadusse pääsemist töötada vaimulikuna. Ta on endiselt abielus oma naise Gloriaga, kellega ta naitus poolteist aastat enne Lennoni tapmist.