Neeme RaudFoto: Robin Roots
Tele
27. august 2020, 17:40

TAGASI TELESSE! Neeme Raud võtab üle „Tallinna kodanike“ saatejuhi teatepulga: Mihklil on oma stiil ja nii ka minul (2)

Neeme Rauast saab sügishooajal TV3 saatejuht – mees võtab üle saate „Tallinna kodanikud“ juhi teatepulga. Raud ütleb, et pole iganädalast otsesaadet väga ammu teinud. „Viimast korda tegin sellist saateformaati 1989. aastal Reet Ojaga Eesti Televisioonis,“ meenutab ta.

Neeme räägib, et pakkumiste korral kaalub ta, kas tegu on tema jaoks huvitava projektiga või mitte. „Tallinna kodanike“ juhtimine tundus talle piisavalt põnev, et saatejuhi koht vastu võtta. „Meil on olnud üks saatekoosolek, mis toimus kolm päeva tagasi, nii et kõik käib väga kiiresti. See on tegelikult väga tore, et suure saate saab nii kiiresti käima lükata,“ sõnab ta.

Eelmisel hooajal juhtis sama saadet Mihkel Raud, kuid Neeme ütleb, et tema juhtimisel tulevad saates ka mõningad muudatused. „Mina oleksin tahtnud muidugi kõik teistmoodi teha, aga saated on seotud lepingute ja rahadega ning Tallinna linna ja TV3 leping kestab kuni 31. detsembrini, nii et formaati ja nime me täielikult muuta ei saa. Praegu paneme lihtsalt saate kingad jalga ja püüame nendega käia, aga omas tempos. Mihklil on oma stiil ja nii ka minul – Mihkli saade oli väitlussaade, aga mina tahaksin, et rohkem oleks õhtust vestlust, mitte teravat arvamuste vahetust, mis „Kolmeraudse“ ja Mihkliga kaasas käib. Saates on veidi õhtusemat tooni ja erinevaid lõike, mitte arutelu ühel või kahel teemal,“ jutustab Raud.

„Ma ei saa mööda sellest, et olen nii kaua Ameerikas olnud ja kogu oma ajakirjandusliku hariduse seal saanud, nii et igas saates peab olema ka üks staaresineja, kellega on üks ühele intervjuu. Saade peab olema informatiivne vaatamine, mida ei vaataks ainult Tallinn – kuigi Tallinn on meie märksõna –, vaid terve Eesti, sest Tallinn kujundab kogu Eesti teemasid,“ selgitab Neeme.

„Esimene saade on mul peas juba valmis,“ ütleb Raud. Tema sõnul Tallinn väga seksikas linn ja tema tahab siin elada rohkem kui New Yorgis. „New Yorgis räägitakse, kas see tõuseb üldse pärast koroonat jalule. Tallinn jäi jalule, nii, et toome selle seksika Tallinna informatiivselt tagasi eetrisse. Lööme müürid, mis on Tallinna ümber kerkinud, kõikuma.“