Mihkel Raud,Foto: Mari Luud
Tele
27. august 2020, 17:17

GALERII | Mihkel Rauast saab TV3 „Duubli“ saatejuht: kuna minu pere elab Ameerikas, pidime pakkumise peale mõtlema (7)

Mihkel Raud leiab taas aktiivselt tee teleekraanile - mehest saab Liis Lusmägi kõrval TV3 „Duubli“ saatejuht! „Iga päev eetris - esmaspäeval, teisipäeval, kolmapäeval, neljapäeval. Sellest on kõvasti aega möödas, millal ma viimati iga päev saateid tegin,“ ütleb Raud. 

„Viimase paari päeva jooksul on TV3 inimesed tulnud mu juurde ja öelnud: „Issand, kui tore, et sa tuled.“ Sõbrad, ma olen 20 aastat teinud TV3-s saateid!“ räägib Mihkel TV3 uue hooaja esitlusel. „Ma olen TV3 Grupis olnud kauem, kui suurem osa teid, nii, et ma tegelikult ei tule kuhugi, olen siin jätkuvalt olemas, mul on selle üle hea meel ja ma tunnen end sinu kõrval, Liis, erakordselt hästi.“

Raud tõdeb, et võttis enne pakkumise vastuvõtmist mõtlemisaega. „Mitte, et ettepanek oleks mulle kuidagi vastumeelne olnud, aga kuna minu pere elab Ameerikas, pidime loomulikult selle peale mõtlema, sest saade eeldab, et olen neljal päeval nädalas mai lõpuni Eestis. Kuid kuna see töö pakub mulle huvi, arutasime asja ja jõudsime järeldusele, et mul oleks mõistlik seda teha,“ räägib Mihkel, kes tegi viimati mitu päeva nädalas otsesaadet paarkümmend aastat tagasi, kui juhtis telekanalis TV1 hommikuprogrammi.

Saatejuhile meeldib otsesaadete puhul, et kõik, mis juhtub, jääb lindile. „Midagi pole võimalik uuesti teha ja see distsiplineerib saatetegijaid, sest kui sa tead, et midagi võib uuesti teha, teed sa seda automaatselt poole vinnaga. Kuid otse-eeter nõuab sinult 100%. Teine põhjus on praktiline – saated algavad ja lõppevad alati konkreetsel kellaajal. Kui ma midagi linti teen, võib see kesta tunde, aga otsesaatega seda varianti pole.“

Mihkel, kes on juhtinud saateid „Kolmeraudne“ ja „Tallinna kodanikud“, tunnistab, et talle meeldivad kergemad ja meelelahutusliku elemendiga saated väga. „Samuti meeldib mulle „Duubli“ puhul, et saan seda teha koos suurepärase ja võluva saatejuhiga. Olen väga pikalt tunniajast otsesaadet üksi teinud ja see on väga vastutusrikas. Ma ei taha öelda, et „Duubel“ seda ei ole, aga ikkagi on väga mõnus teada, et lähed saatesse ja sul on teine inimene, kellega saad vastutust jagada,“ selgitab ta.

Mihkel ja Liis on koos eetris juba esmaspäeval ning juhivad „Duublit“ esmaspäevast neljapäevani, reedeti on eetris Jürgen Pärnsalu ja Taavi Libe.