Kino Sõprus Teneti esilinastus Tags: Kino SõprusFoto: Stanislav Moshkov
Film
26. august 2020, 20:21

GALERII | „Tenet“ jõudis Kino Sõprus ekraanile: koroonaviiruse tõttu tuli külastajal saali sisenemiseks täita ankeet

Kolmapäeval, 26. augustil esilinastus kinos Sõprus vaatemänguline ulmemärul “Tenet”. 

Kohale tuli umbes kuuskümmend inimest, kuigi saalis on üle 200 istumiskoha - seega oli kõigil võimalik mõnusalt distantsi hoida. Enne kinosaali astumist pidid külastajad täitma ankeedi, et valida ja märkida saaliplaanil oma istekoht. Kino töötajad rõhutasid, et enne saali astumist tuleb desinfitseerida käed ja hoida distantsi, et oleksime kõik terved.

Christopher Nolani algupärase ja vaatemängulise ulmemäruli “Tenet” peaosas astub üles John David Washington. Peategelane on relvastatud vaid sõnaga “Tenet”, kui ta võitleb kogu maailma ellujäämise nimel rahvusvahelise luure hämaras maailmas. Tema missioon hargneb lahti väljaspool reaalaega. Tegu pole ajas rändamisega, vaid inversiooniga.

"Tenetis” mängivad veel Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Dimple Kapadia, Aaron Taylor-Johnson, Clémence Poésy, Michael Caine ja Kenneth Branagh. Nolani lavastatud film põhineb ta enda stsenaariumil, ta kasutab loo ekraanidele toomiseks IMAXi ja 70 mm filmi kooslust. „Teneti” produtsendid on Emma Thomas ja Nolan. Tegevprodutsent on Thomas Hayslip.

Nolani loomingulisesse meeskonda kuuluvad operaator Hoyte van Hoytema, kunstnik Nathan Crowley, monteerija Jennifer Lame, kostüümikunstnik Jeffrey Kurland, visuaalefektide looja Andrew Jackson ja eriefektide looja Scott Fisher. Muusika autor on Ludwig Göransson. “Tenet” filmiti seitsmes riigis asuvates võttepaikades.