Elton ja Renate abiellusid 14. veebruaril 1984 Austraalias. Foto: Vida Press
Inimesed
26. august 2020, 09:35

Elton John tõi mesinädalail kuuldavale sõnad, mille peale tema naine otsustas elust lahkuda

Superstaar Elton Johni eksabikaasa Renate Blauel paljastas kohtupabereis, et üritas mesinädalate ajal end üledoosiga tappa. Blaueli sõnul oli laulja teatanud pulmareisi kolmandal päeval, et nende abielu ei toimi, ja nõudnud, et Renate minema sõidaks. 

Eltoniga aastatel 1984-1988 abielus olnud saksa heliinsener kaebas superstaari kohtusse, nõudes temalt kolm miljonit naelsterlingit kahjutasu lahutusel sõlmitud kokkuleppe rikkumise eest. Kumbki oli teisele lubanud, et ei räägi oma abielust ega selle purunemisest - kuid Eltoni eluloofilm "Rocketman" ja autobiograafia pajatavad geitähe kunagisest heteroliidust. Blaueli advokaatide kinnitusel vallandas Eltoni reetlikkus Renate kauased psüühikaprobleemid uuesti.

Sir Eltoni advokaatide tiim tunnistab küll lahutuslepingu olemasolu, kuid eitab selle rikkumist ja psühholoogilise kahju tekitamist. Kuid Blaueli advokaat Adam Wolanski ütleb, et staar oli eksnaise depressiooni ja ärevushoogudega väga hästi kursis. Eluloofilm ja -raamat olevat tekitanud ajakirjanduses taas huvi Renate isiku vastu (üks ajakirjanik oli üritanud Blauelit tema kodukülast, kus ta nüüdsel ajal uue nime all elab, üles otsida) ning see olevat tema hingehädasid üksnes teravdanud. Eltoni ebadiskreetsuse tõttu on tema eksnaine pidanud viimastel aastatel kulutama tuhandeid naelsterlingeid psühhoteraapiale ja ravimitele.

Sattus kuninglikus seltskonnas paanikasse

Tõestamaks, et Elton oli Renate psühholoogiliste probleemidega kursis, kirjeldab Wolanski kohtupabereis Renate enesetapukatset mesinädalail, aga ka abieluaegseid paanikahoogusid. Blauel üritas St Tropez' kuurordis endale diasepaamitablettidega otsa peale teha, kui tema mees teatas, et nende abielust ei tule midagi ja et Renate peab lahkuma. Elulooraamatus kirjutas Elton, kuidas ta oli üritanud oma homoseksuaalsust alla suruda, kuid see ei läinud korda. Ta elanud rängalt üle, et pidi Renatet kurvastama. 

Wolanski kirjeldab ka Blaueli paanikahoogu 1985. aasta paiku, mil Elton ja tema naine võõrustasid ülitähtsaid külalisi - Briti kuningliku pere liikmeid. "Printsess Margaret küsis külaskäigu ajal hagejalt ühe kostjale kuuluva maali kohta. Hageja ei suutnud maalist ühtki üksikasja meenutada ning see põhjustas  temas paanikat ja suurt ärevust." Blauel seganud vahele Eltoni vestlusele kuninganna emaga, et temalt abi paluda, ja pagenud teise tuppa. 

Eltoni advokaat Jenny Afia ütleb vastuseks uutele kohtupaberitele: "Elton on alati Renate privaatsust austanud ja austab ka edaspidi." Tema sõnul on teada, et ekskaasade suhted on pärast lahutust olnud head ja lugupidavad. Ta paneb imeks, et Blaueli hagi keskendub privaatsusele, kuid naine on otsustanud avalikku kohtulahingut pidada.