OLULINE LÜLI: Naine väidab, et sattus rahapesuskeemi keskele enese teadmata. Ta tahtnud vaid sõpra aidata.Foto: Leo Lätti
Eesti uudised
25. august 2020, 19:09

Süüdimõistetud rahapesija: „Ma ei suuda ikka veel uskuda, et selline asi üldse juhtus ja soovin selle lihtsalt unustada, just eriti oma pere pärast, et nemad saaksid eluga edasi minna. Et me kõik.“

Eestlanna osales rahvusvahelises rahapesuskeemis, millega peteti välja miljoneid dollareid: „Tahtsin lihtsalt sõpra aidata.“ (7)

Pealtnäha kuiva rahapesujuhtumi kriminaaltoimik jutustab pikantse loo, kuidas noor ema mässis end ja oma pere laia haardega skeemi. Välismaalastest petturid õngitsesid maailma edukamatelt firmadelt üle kahe miljoni dollari, millest üle 200 000 keerutati Eesti naise abiga läbi siinsete ettevõtete. 

Selle loo peategelane on kolmekümnendates aastates Merily (nimi muudetud) – piltilus naine, kes vähemalt paberi peal paistab silma hea ärivaistuga. Näiteks on varem Inglismaal õppinud ja töötanud Merily koos sõbrannaga vedanud ürituste korraldamise firmat. Lisaks on ta alguse pannud teiselegi ettevõttele. Kõige selle kõrvalt kasvatab ta väikest last.

Edasi lugemiseks: