TAGAAJAMINE LAAGNA TEEL: John David Washington Lasnamäel kaelamurdvat trikki sooritamas. Hollywoodi staari Denzel Washingtoni poeg oli noorena paljutõotav sportlane, kuid sellele karjäärile tõmbas kriipsu peale vigastus. Foto: Vida Press
Film
24. august 2020, 19:00

„Tenet“ kriitikute silme läbi – kas triumf või käkk?

Christopher Nolani „Tenetil“ lasub kohustus päästa koroonapandeemiast räsitud filmindus ja kinod, ent kas tulemus vastab ootustele? Arvustused on vastakad – „Tenetit“ on nimetatud nii aju krussi keeravaks imeasjaks kui ka läbikukkumiseks.  

Briti-Ameerika tipplavastaja Nolani (50) rahvusvahelise spionaažipõneviku keskmes on vene miljardär Andrei Stor (Kenneth Branagh), kel on juurdepääs tuumarelvale ja kes võib seega kogu planeedi hävitada, kirjeldab The Observeri kriitik Simran Hans palavikuliselt oodatud „Teneti“ süžeed. „Ta kavatseb seda kasutada. Õnneks on salapärane rahvusvaheline organisatsioon nimega Tenet värvanud tema peatamiseks eriagendi (filmi „BlacKkKlansman: Must mees klannis“ täht John David Washington).“ Tema missioon hargneb lahti väljaspool reaalaega, kuulutab filmi reklaam. Tegu pole ajas rändamise, vaid inversiooniga.

Edasi lugemiseks: