Lori Loughlin ja Massimo Giannulli mullu 27. augustil Bostoni kohtumajast lahkumas.Foto: AFP/Scanpix
Inimesed
24. august 2020, 16:35

AHASTUSPISARAD: „Lastega kodus“ staar ja ta mees saadeti trellide taha

Telesarjadest "Lastega kodus" ja "90210" tuntud USA näitlejannale Lori Loughlinile kahe kuu pikkune vabaduskaotus selle eest, et ta oli üritanud oma tütreid pistise abil nimekasse ülikooli sebida. Teletähe moekunstnikust mees sai kangema karistuse - viis kuud türmi.

Loughlin ja Mossimo Giannulli andsid kogu USAd hõlmanud kolledžipististe skeemi "ajule" William Rick Singerile pool miljonit dollarit altkäemaksu, et too aitaks nende kahel tütrel sisse saada Lõuna-California Ülikooli. Neiud valetati tublideks sõudesportlasteks ja nad pääsesid valskuse läbi tudengite ridadesse. 

CNN.comi teatel purskas Loughlin virtuaalsel kohtumõistmisel nutma ja palus südamest andestust. "Arvasin, et tegutsen armastusest oma laste vastu. Aga tegelikult see üksnes õõnestas ja vähendas mu tütarde võimeid ja saavutusi." Näitlejanna tõdes pisaraid pühkides: "Tahaksin ajas tagasi minna ja teistmoodi käituda, kuid ma võin üksnes vastutuse enda peale võtta ja eluga edasi minna." 

Veel peab ta maksma 150 000 dollarit trahvi ning tegema vabanemise järel sada tundi üldkasulikku tööd. Tema mehel Giannullil tuleb tasuda 212 000 eurot ja töötada ühiskonna hüvanguks 250 tundi.

CNN tuletab meelde, et erinevalt "Meeleheitel koduperenaiste" tähest Felicity Huffmanist, kes oli samuti andnud oma tütre ülikoolihariduse edendamiseks altkäemaksu - küll märksa väiksemat, 15 000 dollarit - polnud Loughlin ja Giannulli end süüdi tunnistanud ning alustasid pikka kohtulahingut. Nad jäid selles siiski alla. Huffman, kes oli end varsti pärast arreteerimist süüdi tunnistanud, pääses vaid kahenädalase vangistusega, mille ta on ammu ära kandnud.