Andres PuuseppFoto: Erlend Štaub
Inimesed
21. august 2020, 16:26

Andres Puusepp paneb diskori ameti maha: tunnen, et olen tühi ja andnud endast nii palju

„Minu elus sai see üks eluetapp läbi ja otsustasin, et ei tee enam diskosid. Olen 15 aastat igal nädalavahetusel ööklubis mänginud ja tunnen, et ei soovi enam niimoodi jätkata,” põhjendab DJ ja raadiohääl Andres Puusepp, miks ta otsustas diskorikarjäärile kriipsu peale tõmmata.

Andres andis oma otsusest teada Facebookis ning tema viimane plaadikeerutamine leiab aset järgmisel reedel suvelõpupeol Paide Vallimäel. Eelviimast korda näeb teda diskoripuldis sel laupäeval Pärnus ööklubis Sunset.

Koroonaaeg näitas raadiohäälele, et kodus olla ja veeta aega enda lähedastega on samuti tore. „Raadios töötamisega ma jätkan ja vahepeal korraldan ka mõningaid suurepäraseid kontserte, kuid nädalavahetustel saan siiski aega veeta enda perega, nautida sugulaste sünnipäevi ja lõpuks on mul võimalik ka sõpru külastada, mida ma pole saanud 15 aastat teha. Saan elada tavalise inimese elu,” ütleb ta.

„Ära iial ütle iial” on lause, mida diskor järgib. „Ma ei saa sellist lauset öelda, et mind ei näe mitte kunagi enam diskoripuldis. See on olnud mu üks eluunistusi ja olen näinud selle nimel ränka vaeva, seega kunagi ei tea. Võib-olla on millalgi ilgelt äge pidu ja mulle pakutakse tunniajast setti, siis mõtlen, et äkki lähen korra. Aga töö mõistes on sellega kõik,” räägib Puusepp. Mees siiski kaldub ka arvama, et kui tuleb pikk paus vahele, ei taha ta enam nii lihtsasti lavale mängima minna.

Puusepp on olnud soojendusesinejaks väga suurtele artistidele, ent siiski on mehel raske välja tuua seda üht kindlat artisti, kes on tema lemmik olnud. „Neid artiste on nii palju olnud. Aga 2018. aastal Võsu Rannafestivalil esinenud Rudimental on kindlasti mu üks tipphetki!”

Puusepa sõnul jääb ta kindlasti aeg-ajalt igatsema neid võimsaid ja ägedaid hetki, mida ta on diskorina kogenud. „Kui sul on lava ees kolm kuni neli tuhat inimest, kes rokivad kaasa... need on need hetked, mis ajavad külmavärinad peale. Aga ma lihtsalt ei jaksa enam ja see otsus on siiski mulle endale hea. Tunnen, et olen tühi ja andnud endast nii palju, et nüüd on aeg rohkem perele keskenduda.”