Britney ja Jamie SpearsFoto: AP/Scanpix
Inimesed
22. august 2020, 11:00

KOHTUKISMA: isa tahab uuesti Britney Spearsi eestkostjaks saada

Britney Spears on alustanud kohtuvõitlust, et tema isa uuesti tema eestkostjaks ei saaks. Ent Jamie Spearsi soov on kindel: tütre finantsasjad peavad edaspidi olema tema ja jurist Andrew Walleti ajada.

Jamie Spears sai volitused langetada tütre asemel tähtsaid elulisi ja majanduslikke otsuseid tosin aastat tagasi, kui superstaar Britney oli vaimselt kokku varisenud. Mullu septembris taandus Jamie tajutiselt Britney eestkostja ametist, viidates omaenda tervisehädadele. Kohus määras tema asemele Jodi Montgomery.

Nüüd palub Britney, et kohus jätakski Montgomery, kes on ühtlasi tema mänedžer, sellesse ametisse. Kuid Jamie Spears on teinud omapoolse avalduse, milles nõuab, et kohus määraks lauljatari eestkostjateks taas tema ning jurist Andrew Walleti, kes oli mullu sellest rollist taandunud.

Jamie nõuab, et kohus annaks talle ja Walletile volituse saada enda valdusesse kõik Britney varandust puudutavad dokumendid - lepingud, krediitkaardi- ja pangainfo jm. Ajakirja People teatel selgub Jamie Spearsi esitatud kohtudokumentidest, et 31. detsembri seisuga on tema tütrel rahalisi vahendeid 2,7 miljoni dollari väärtuses ning muud vara 57,4 miljoni dollari eest. Paljud fännid on veendunud, et kahe teismelise poja ema Britney on seni olnud isa kütkeis vastu tahtmist ning peaks saama õiguse ise oma elu ja rahaasjade üle otsustada.

Kohtuistung on määratud 16. septembrile.