Sünnipäeva tulid tähistama Sigrid Saar (vasakult), Brigitte Susanne Hunt, Rauno Märks ja tema kaasa Evelin, Urmas Kolsar, Marika Orula ja Agnes Pihelpuu.Foto: Erakogu
Inimesed
19. august 2020, 13:19

Urmas Kolsar sai 50aastaseks: keskeakriis on mul väldanud juba pikki aastaid

DJ ja raadiomees Urmas Kolsar tähistas laupäeval, 15. augustil, oma 50. sünnipäeva. "Kuna Jumal reastas asjaolud märgiliselt - ümmargune number, õige kuupäev langes laupäevale ja oli superilus rannailm, võtsin nõuks ikkagi tähistada," räägib Kolsar, et sünnipäev möödus lühikese etteteatamisega Pärnu ööklubis.

Urmas alustas plaatide keerutamisega juba 1986. aastal ja enda sünnipäevadki mööduvad tal tavaliselt DJ-puldi taga. "Sel korral otsisin taas üle pikkade aastate vinüülimängijad välja, ning kogu sünnipäeva sound (heli - inglise k.) tuli vinüülidelt," räägib Kolsar, kes töötab Sky Plusi ja Retro FM-i loovjuhina.

Ise tunneb poole sajandi vanune Kolsar, et vanus ei ole sugugi oluline. "Suhtumine, paindlikkus, muutustele avatud mõttelaad ning nooruslikkus on olulisemad," leiab ta.

Mis tunne on olla 50aastane? "Kui vastata Sky Plusi Alari Kivisaare naljast pärit sõnadega - siiski elus," naljatleb Urmas selgitades, et nali rääkis sellest, kui 50aastaselt hommikul üles tõustes on valudeta ja kerge tunne, siis oled surnud. "Aga üldiselt on tunne hea," lisab ta.

Keskeakriis on mehe sõnul tal väldanud juba pikki aastaid. "Juba mõnda aega tahaks omada Porschet ja Ferrarit, luksuslikku merekaatrit ning mootorratast. Aga hetkel käiks uus Kitesurfi lohe ka," muheleb Kolsar.

Koroona raadiomehe sünnipäevatähistamist kuidagi ei mõjutanud. "Isegi seitsmekümnendates vanemad tulid Tartust kohale. Kui, siis ehk mõned üksikud kutsutud külalised otsustasid pigem kohtumise 2021. aasta peale lükata."

Heade asjade kokkulangemine utsitas Urmast sünnipäeva tähistama, aga mees ütleb, et väga suurt möllu ta ei organiseerinud. "Kuna Jumal reastas asjaolud märgiliselt - ümmargune number, õige kuupäev langes laupäevale ja superilus rannailm, siis võtsin nõuks ikkagi tähistada."

Pidu toimus Pärnus, kus Kolsar mitmeid kordi ka varem tähistanud on. "Kutsusin üsna lühikese etteteatamisega parimad sõbrad-tuttavad Club Sunseti Kaptenisaali seda olulist ajahetke endaga jagama. Hiljem elasime kogu seltskonnaga väliterrassil kaasa Shanoni kontserdile. Oli meeldiv ja meeleolukas pidu!" räägib ta, et on suvisesse koduklubisse kohale tulnud külalistele ääretult tänulik.

Kogu seltskonnaga elasid pidulised väliterrassil kaasa Shanoni kontserdile Foto: Erakogu

Meeldejäävaima kingituse välja toomine ei pane Kolsarit pikalt mõtlema. "Kui mu päev hiljem kolmeseks saanud tütar tõi lilli ja soovis isale kallistades palju, palju õnne!"