Nele KirsipuuFoto: Erakogu
Inimesed
20. august 2020, 11:49

Suunamudija Nele Kirsipuu: füüsiline liikumine peab olema meeldiv igapäevane harjumus

"Peamine põhjus, miks tahtsin oma elustiili aktiivsemaks muuta, oli see, et olen päevast-päeva istuvas asendis arvuti ja telefoni taga ning keha tähtsus hakkaks nagu ära kaduma," tõdeb suunamudija Nele Kirsipuu, kes alustas aasta aega tagasi teekonda parema füüsilise vormini.

"Keha on elus olemiseks ja elu nautimiseks äärmiselt tähtis ning võtsin vastu otsuse, et hakkan iga päev midagi füüsilist tegema, mis aktiveeriks mu keha ja vereringet," lisab Nele. "Alustuseks hakkasin kohe jooksma, aga minu üllatuseks väsisin ära ja katkestasin. Seega hakkasin jooksmist ja jalutamist tegema vaheldumisi, et saaksin keha pingutada, aga samas liiga ruttu ära ei väsiks."

Nele jaoks on trenni puhul oluline, et see oleks meeldiv ja piisavalt pingutust valmistav. "Minu tavaline trenn on tänaseks 7,5 kilomeetrit intervalljooksu või kõndimist, mis on esialgsest 500m palju pikem distants." Toitumine on kaalulangetamine kindlasti oluline, aga sisulooja seda jälgida ei soovinud. "Teen leebet trenni iga päev, et üleliigset energiat kulutada. Tulemused on niimoodi toimides aeglased, aga pika peale ikkagi viljakad," sõnab ta. 

"Eluviisi olen muutnud väga vähe ehk istun ikka arvuti ja telefoni taga iga päev, aga leian iga päev tund kuni poolteist aega füüsiliseks liikumiseks ja see ei ole olnud üldse raske. Pigem väga lihtne ja meeldiv, sest teen ainult seda, mida parasjagu tahan," ütleb Nele.

Nele arvab, et füüsiline liikumine peab olema meeldiv igapäevane harjumus. Foto: Erakogu

Raskeid aegu Nele sõnul pole olnud. "Ma ei püstitanud endale konkreetseid eesmärke ega treeningkava, mida täita ja milles ebaõnnestuda. Iga trenn, olgu see kasvõi ainult jalutamine, on õnnestumine. Selline mõtteviis ei võimalda allaandmise tundel avalduda. Füüsiline liikumine peab olema meeldiv igapäevane harjumus. Olen oma kehaga rahul ja peamine eesmärk on regulaarset füüsilist aktiivsust jätkata."

Me kõik teame, et inimesed on sotsiaalmeedia kiired inimeste välimust arvustama. "Kindlasti kommenteeritakse inimese välimuse ja kehakaalu kohta, aga see on nii iganenud lähenemine ning igav lisand kommenteerija poolt, et tavaliselt automaatselt ignoreerin ja loen pigem põnevama sisuga kommentaare," arvab Nele. "Sotsiaalmeedias on näha, et igaüks saab enda välimust muuta ja vormida kaameranurkade, riiete, meigi ja fototöötlusega, see on minu jaoks tegija enda artistlik valik. Õnneks julgevad noored tänapäeval olla nähtavad hoolimata “ilu standarditest” ja seda on väga tore näha," lisab ta. 

"Olen oma kehaga rahul ja peamine eesmärk on regulaarset füüsilist aktiivsust jätkata." Foto: Erakogu