"Puuduta mind" - Alar Krautman; Anu Saagim; Sirje Presnal
Puuduta mind
22. august 2020, 09:57

Vaata saadet "Puuduta mind" ÕL veebis ja FBs igal neljapäeva õhtul.

Kõiki saateid on võimalik kuulata ja alla laadida hiljem ka Soundcloudis

„PUUDUTA MIND“ 146. SAADE | Pärimusmeditsiini õpetaja Alar Krautman: pole mõtet end seepide-šampoonidega nühkida, keha ja juuksed puhastuvad ise (2)

Igal nädalal kostitame sind põneva veebisaatega „Puuduta mind“, kus külalisteks on nõiad, šamaanid, ravitsejad, ufoloogid, haldjad, elukunstnikud, teadlased, koolitajad, hüpnotisöörid ja paljud teised põnevad persoonid. Müstilistele teemadele spetsialiseerunud Õhtulehe ajakirjaniku Sirje Presnali ja Õhtulehe veebi loovjuhi Anu Saagimi seekordseks külaliseks on pärimusmeditsiini õpetaja Alar Krautman.

Müstilistele teemadele spetsialiseerunud Õhtulehe ajakirjaniku Sirje Presnali ja Õhtulehe veebi loovjuhi Anu Saagimi seekordseks külaliseks on massaaži ja pärimusmeditsiini õpetaja Alar Krautman. 

Alar Krautman on Terviseakadeemia juht. See on täiskasvanute massaaži, tervise, pärimusmeditsiini ja loodusteraapiatega tegelev kool. Ta on mees, kes oskab teha vana-eesti massaaži. Sinna alla kuulub ka pärimuskultuur, -muusika, -tantsud, -kombed.

Allar elab ka ise suhteliselt arhailiselt. Seebi ja šampooniga end ei pese. Riideid hooldab ökoloogiliste vahenditega. Hambaid peseb purustatud kaselehtedega. "Keha pole mõtet keemiliste ainetega koormata, keha puhastub ise," teab mees. "Näiteks kui käia saunas ja hüpata seejärel külma vette, algab naha enda puhastusprotsess." 

Allari sõnul pööravad inimesed liiga paranoiliselt tähelepanu ka toitumisele...

Vaata saadet "Puuduta mind" ÕL veebis ja FBs igal neljapäeval.

Kõiki saateid on võimalik kuulata ja alla laadida hiljem ka Soundcloudist SIIT!

"Puuduta mind" - Alar Krautman; Anu Saagim; Sirje Presnal (Hannes Dreimanis)

Edasi lugemiseks: