Tanel Veenre; Anu Saagim
ÕL TV | Õhtuleht
23. august 2020, 09:29

Tunnustatud ehtekunstnik tähistab reedel, 28. augustil, suurejooneliselt oma ehtebrändi TVJ kümnendat tegutsemisaastat 

„HOMMIKUSÖÖK STAARIGA“ | Tanel Veenre: usun muinasjuttudesse, fantaasiasse ja kujutlusvõime piiritusse ning ma tean, et ma ei ole oma usus üksi

Tanel Veenre (43) on Eesti ehtekunstnik ning omanimelise kaubamärgi Tanel Veenre Jewellery disainer. 

Tanel Veenre (43) on Eesti ehtekunstnik ning omanimelise kaubamärgi Tanel Veenre Jewellery disainer. 

Lapsepõlvekodu oli Tanelil Nõmmel, kus ta kasvas üles kunstnike ja muusikute peres. Veenre ema on samuti kunstniku taustaga ning pärit Põlvast. Isa on aga pillimees ja sündinud Tallinnas.

Juba lapsepõlves oli kunst Taneli sügav veendumus. Nii kaua, kui Veenre ise mäletab istus ta alati kühmus põrandal ja joonistas nagu hullumeelne, nii lausa hommikust õhtuni. Talle on lapsest saati nokitsemine meeldinud, väljas palli mängida ta ei tahtnud. Veenre kunstiõpingud saidki alguse Pelgulinna keskkooli kunstiklassis, kus ta õppis üksteist aastat.

2005. aastal lõpetas Tanel Eesti Kunstiakadeemia ehtekunsti erialal. Veenre õppis Eesti Kunstiakadeemias kümme aastat. Õpingute kõrvalt hakkas ta kirglikult ka kunstniku teed tammuma. Tanel võttis osa erinevatest näitustest ja konkurssidest. Kool põimus ühte eluga.

Vaata meeleolukat videointervjuud Taneliga, kes tähistab reedel, 28. augustil, suurejooneliselt oma ehtebrändi TVJ kümnendat tegutsemisaastat. 

Pikemat intervjuud Taneliga loe Õhtulehe veergudelt juba uuel nädalal.

Tanel Veenre; Anu Saagim (Hannes Dreimanis)

Edasi lugemiseks: